AKİT MENÜ

Gündem

Alın size katliam

Gezi Parkı’nda ağaçların kesildiği iddiasıyla ortalığı savaş alanına çeviren marjinal gruplara destek veren CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun bir gün önce katıldığı fuarda övgüyle söz ettiği “Eskişehir Bademlik Termal Otel” projesinin altından büyük bir ağaç ka

2013-06-02 20:17:51

FATİH AKKAYA / ANKARA
Taksim Gezi Parkı’nda birkaç ağacın sökülerek başka yere götürülmesine karşı çıkarak ortalığı savaş alanına çeviren marjinal gruplara destek veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul’da bir gün önce katıldığı “Kentine Güvenen Kentler Buluşması” fuarında hizmetlerinden övgüyle söz ettiği “Eskişehir Bademlik Termal Otel ve SPA” projesinin altından büyük bir ağaç katliamı çıktı.
ÖVGÜYLE SÖZ ETTİ
CHP lideri Kılıçdaroğlu 29 Mayıs günü partisinin “Kentine Güvenen Kentler Buluşması” sloganıyla CNR EXPO Fuar Merkezi’nde düzenlediği “Sosyal Demokrat Belediyeler Hizmet ve Proje Tanıtım Günleri”nin açılışına katıldı. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin “en büyük projelerinden biri” olarak takdim edilen “Bademlik Tesisi”nin öne çıktığı fuarda Kılıçdaroğlu,  Başkan Büyükerşen’in hizmetlerinden övgüyle söz etti. Kılıçdaroğlu, “Bütün baskılara rağmen, bütün soruşturmalara rağmen, müfettiş baskılarına rağmen CHP’li belediyeler adam gibi hizmet veriyorlar, kentlerine güveniyorlar” dedi.
“BOZKIRIN ORTASINDA ÇAĞDAŞ
BİR KENT YARATTI”
Kılıçdaroğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen’e övgülerini sürdürerek “Türkiye’nin bütün kentlerinden insanlar, Eskişehir’e gezmeye geliyorlar. Eskişehir’in esnafı kazanıyor, Eskişehir kazanıyor. Bunu yaratan, bozkırın ortasında çağdaş bir kenti yaratan insandır Yılmaz Büyükerşen. Onu da yürekten kutluyorum” diye konuştu.
TAKSİM’DE EYLEMCİLERE ZİYARET  
CHP lideri ertesi gün de Taksim Gezi Parkı’nda birkaç ağacın sökülerek başka yere götürülmesine karşı çıkarak, ortalığı savaş alanına çeviren marjinal gruplara destek ziyaretinde bulundu. Burada yaptığı konuşmada, “İstanbullu kentine sahip çıkıyor. Bizim de görevimiz, kentine sahip çıkan insanlara sahip çıkmaktır” dedi.
DEV AĞAÇLAR ARASINDA BETON YIĞINI
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun hizmetlerinden övgüyle söz ettiği Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin 2012’de temelini attığı “Eskişehir Bademlik Termal Otel ve SPA” projesi için bölgede çok sayıda ağacın kesildiği belirtiliyor. Tesisin “ağaç konumları dikkate alınarak özenle yerleştirildiği” iddia ediliyorsa da ulaştığımız fotoğraflarda dev ağaçlar arasında yükselen beton yığını net bir şekilde görülüyor. Proje için kaç adet ağacın kesildiği merak edilirken, CHP’li Büyükerşen’den konuyla ilgili açıklama bekleniyor.
VATANDAŞ TEPKİLİ:
CİĞERLERİMİZE BETON DİKİLİYOR
Odunpazarı bölgesindeki Bademlik alanı Eskişehir’in akciğeri olarak değerlendiriliyor. Odunpazarı’nda yaşayan vatandaşlar otelin yapımı sırasında çok miktarda ağacın kesildiğini gözlemlediklerini ifade ederek, Bademlik tepelerinde zor şartlarda onlarca yıldır yetiştirilmeye çalışılan çam ağaçlarının otel bahanesiyle kesilmesine çok üzüldüklerini söylüyorlar. Bademlik’in ilin akciğeri olduğunu söyleyen vatandaşlar, “Ciğerlerimize beton dikiliyor” görüşünde.
TAŞIMA SUYLA TERMAL
Öte yandan; Eskişehir’in akciğerleri olan Bademlik içine inşa edilen otel alanında termal suyun bulunmadığı, otele termal suyun şehrin merkezinden boru hattı ile taşınacağı öğrenildi.
25 DÖNÜM BADEMLİK
ÜZERİNE İNŞA EDİLİYOR
Odunpazarı-Bademlik bölgesinde yapımı süren “Eskişehir Bademlik Termal Otel ve Spa” projesi, merkezde bulunan bir spa ve wellness merkezi ile bu merkezi çevreleyen konaklama ünitelerinden oluşacak. Tesisin zemin kotunda havuz ve güneşlenme terası bulunuyor. Eskişehir’in tüm manzarasına hâkim olan ve 25.619 metrekare inşaat alanına yapılan otelde 72 standart, 46 premium, 4 junior suite, 6 dublex, 13 executive suit, 16 bungalow olmak üzere toplam 153 oda yer alacak. Tesiste 1400 metrekare konferans alanı, çok amaçlı salonlar, 2000 metrekare balo salonu; termal, hamam ve spa’dan oluşan 3700 metrekarelik sağlık merkezi, yüzme havuzları, bar&restoran, satış üniteleri, yönetim, idari ofisler, açık ve kapalı otopark alanları mevcut.
 

Yorumlara Git

Nobel ödülü varmış! Adı Pamuk tavrı sert

Mansur ve Özgür'e karşı ayaklandı! Ekrem İstanbul'u terk etti

Benzine büyük zam! Salı günü pompaya yansıyacak!

Seçil Erzan davasında tahliye kararı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan onayladı! Türkiye ile KKTC arasında yeni dönem