AKİT MENÜ

Gündem

Çevreci ikiyüzlüler suspus

Taksim’de sökülen 3-5 ağaç için tantana yapan CHP’liler ve gazetelerin yöneticilerinin ağaç katliamı yapılarak inşa edilen Acarkent ve Beykoz Konakları’nda oturduklarını dün yazmıştık. Haberin muhatapları konuşmaktan kaçındı. Aradığımız CHP Genel Başkan Y

2013-06-03 21:05:41

KENAN KIRAN / İSTANBUL
Gezi Parkı’nda ağaçların sökülmesine karşı çıkan CHP’liler ve gazetelerin yöneticilerinin ağaç katliamı yapılarak inşa edilen Acarkent ve Beykoz Konakları’nda oturduğuna yönelik “İkiyüzlü çevreciler” başlıklı sürmanşet haberimiz kamuoyunda geniş yankı buldu.
TOPRAK: SANA HESAP MI
VERECEĞİM?
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, “Taksim Gezi Parkı’nda ağaçların sökülmesine karşı Taksim’de eylem yaptınız… Şahsınız da Beykoz Konakları’nda oturuyor…” şeklindeki sorumuza; “Sana hesap mı vereceğim? Kapat şu telefonu…” şeklinde cevap verdi ve konuşmaktan kaçındı.
Milliyet gazetesi yazarı Doğan Heper ise, Acarkent’teki villasının kendisine ait olduğunu ancak kızının oturduğunu söyledi. Heper, orman talanı yapılan yerde villa almasını, “Alınmaz mı yani, başkası alacağına ben almışım?” diye savundu.
SAZAK VE ÖZKÖK KONUŞMADI!
Orman işgalindeki Beykoz Konakları’nda oturmasına rağmen gazetesinde Taksim Gezi Parkı’ndaki ağaç sökülmesine karşı çıkan Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Derya Sazak ve Hürriyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni ve yazarı Ertuğrul Özkök, gazetemizin sorularını cevaplamaktan kaçındı.
“ACARKENT’TEKİ VİLLA
BANA AİT AMA KIZIM OTURUYOR…”
Acarkent’te kendisi ve yeğeni Burak Heper’in Acarkent’te villası bulunan Milliyet Gazetesi yazarı Doğan Heper, “Acarkent’teki ev benim ama kızım oturuyor… 49 senedir gazeteciyim, hiç yalan söylemedim. Acarkent’teki villa bana ait ama kızım oturuyor. Yeğenimden banane… Yeğenimi hiç tanımayabilirim. Yeğenimden banane.. Kızımdan bile banane… (Orman katliamı yapılan bir yerden villa almanız doğru mu?) Acarlar Mahallesi yapıldıktan 6 sene sonra ev (villa) satın alınmış. Alınmaz mı yani, başkası alacağına ben almışım. Acarlar Mahallesi yapılmış, bitmiş, evler satılıyor, başkasında evi almışım. Bunda ne var?
Heper, “Acarkent’teki evi siz mi aldınız, kızınıza mı verdiniz?” sorusuna, “Onu bırakın… Acarkent’ten ev alanları neden yazıyorsunuz? Ağaçları kesenlerin yargılanması lazım. Kim yaptırdı?” diye sordu.
ACAR: BARTER KARŞILIĞI
VİLLA VERİLMİŞ OLABİLİR
Acarlar Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Acar, Doğan Heper’in Acarkent’te oturduğunu bildiğini belirterek, “Milliyet gazetesine verdiğimiz barter anlaşmasından dolayı Doğan Heper’in, kendisine tahsis edilmiş olabilir. Tam bilmiyorum işin doğrusunu. Ne olacak? Öyle veya böyle, neyi anlamak istiyorsunuz?” demişti.
Muhabirimizin, Doğan Heper’in 43 senelik gazetecilik yaptığını ve Acarkent’ten villayı nasıl aldığını açıklamaktan kaçtığını hatırlatması üzerine İsmet Acar, “Doğan Heper’in villayı nasıl aldığını ben de bilmiyorum. Mümkündür. Hürriyet ve Milliyet’e verilen barter (ilan karşılığı) anlaşmasından almış olabilir. Başka türlü almış olabilir. Sonuçta öyle ya da böyle.. Evet, biz Doğan Grubu ve Sabah Grubu ile ilan konusunda değişik şekilde protokol yaparak çalıştığını düşünüyorum” demişti.
TOPRAK: TELEFONU BEN KAPATTIM
Beykoz Konakları’nda kendisi ve kız kardeşi Songül Zileli’nin konağı olan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Devlet eski Bakanı Erdoğan Toprak, konuşmaktan kaçındı ve “Sana hesap mı vereceğim” dedi.
Erdoğan Toprak, sorularımıza verdiği cevaplar şöyle:
Taksim Gezi Parkı’nda ağaçların sökülmesine karşı Taksim’de eylem yaptınız… Şahsınız da Beykoz Konakları’nda oturuyor… Kız kardeşiniz de Beykoz Konakları’nda konağı bulunuyor…
“Kız kardeşimin evi satıldı, bitti o… Satıldı… Bu ev satıldı. Kız kardeşim (Ümit Zileli’den) ayrıldı. O yuvalar dağıldı…
“Şu anda Beykoz Konakları’nda oturmuyor musunuz?”
(Telefonu kapattı)
Telefon sanki düştü…
Hayır… Düşmedi… Ben kapattım. Sana hesap mı vereceğim. Kapat şu telefonu…
Telefonu neden kapatayım? Gazeteci olarak soru soruyorum… Şahsınız oturuyor mu?
(Telefonu kapattı)…
 

Yorumlara Git

Açık söyle, Narin’e de güldün, Sıla’ya da değil mi Altaylı!

Nobel ödülü varmış! Adı Pamuk tavrı sert

Mansur ve Özgür'e karşı ayaklandı! Ekrem İstanbul'u terk etti

Benzine büyük zam! Salı günü pompaya yansıyacak!

Seçil Erzan davasında tahliye kararı!