AKİT MENÜ

Gündem

PKK’dan farkınız ne

Sözde ‘yeşil’ eylemcilerin, Taksim başta olmak üzere yurdun birçok yerinde iş makineleri, halk otobüsleri, otomobiller ve kamu binalarını yakıp yıkıp tahrip etmesi, PKK’nın, Doğu ve Güneydoğu’da halka iş-aş götürmeye çalışan kamu ekipmanlarına ve özel se

2013-06-03 21:18:53

İSTANBUL
Taksim Gezi Parkı’ndaki olayların protesto edilmesi sırasında, Beşiktaş’ta göstericilerin kaçırdığı iş makinesi yanarak kullanılamaz hale geldi. Dolmabahçe’de protesto için toplanan gruptaki bazı kişiler, İnönü Stadı’nda yapılan çalışmalarda kullanılan iş makinesini, park halinde bulunduğu yerden kaçırdı.
İş makinesiyle Beşiktaş yönüne hareket eden gruptakiler, polis barikatını yıkarak bir süre ilerledi. İş makinesi, önüne TOMA’nın (Toplumsal olaylara müdahale aracı) çekilmesiyle durduruldu. Ancak provokatörler iş makinesi ateşe verdi. Alev alev yanan iş makinesi kullanılmaz hale geldi.
CAMİYE SIĞINDILAR
Bu arada, olaylarda yaralanan bazı kişiler, Bezmi Alem Valide Sultan Camisi’ne girdi. Yaralılara, camide bulunan gönüllü doktor ve hemşirelerce müdahale edildi. Kafa travması geçirdiği belirtilen bir kişi de kamyonetle hastaneye kaldırıldı.      
Göstericiler, polisin attığı gazın etkisini azaltmak için camiye süt, bez maske ve tıbbi malzeme stoku yaptı. Beyaz önlüklü olan ve kendilerini tıp öğrencisi diye tanıtan bazı eylemciler, arkadaşlarına tıbbi müdahalede bulundu. Cami önünde bekleyen ambulanslara yaralılar taşındı.
OTOMOBİLLERİ DE YAKTILAR
Öte yandan, Taksim’deki bir grup otobüs duraklarının arkasında bir otomobili ateşe verdi. İçinde patlama sesleri duyulan otomobil tamamen yandı. Taksim’e çıkan bütün yollar göstericiler tarafından kapatıldığı için olay yerine itfaiye gelemedi. Göstericilerden biri yanan otomobilin yanına yaklaşılmaması için uyarı yaptı ve fotoğraf çekenlere de seslenerek çektiğiniz fotoğrafları sosyal medyada paylaşmayın diye bağırarak uyardı. Göstericiler Taksim meydanında birçok aracı tahrip ederek kullanılamaz hale getirdi.
EYLEMCİLER POLİS ARACINI YAKTI
İstanbul’da önceki gün göstericiler tarafından Gezi Parkı merdivenlerinde ters çevrilen polis aracı da dün göstericiler tarafından ateşe verildi. Ateşe verilen araç alev alev yanarken, bazı göstericilerin yanan aracı söndürmeye çalıştığı görüldü.

TAKSİM’DE TEMİZLİK VE ONARIM
Olayların ardından hayatın normale dönmeye başladığı Taksim Meydanı’nda, belediye temizlik görevlileri, oluşan çöp yığınlarını temizliyor. İstiklal Caddesi ve çevresinde iş yeri zarar gören esnaf, kırılan camları yeniliyor, göstericiler tarafından duvarlara yazılan yazıları siliyor. Yakılan ve tahrip edilen belediye otobüsü ve canlı yayın aracının da aralarında yer aldığı bazı araçların enkazı da halen meydanda bulunuyor. Belediye ekipleri, ayrıca Beşiktaş’ta İnönü Stadı ve çevresinde de temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

Yorumlara Git

Kredi kartı borcu olanlar dikkat! Yeni düzenleme geliyor

Sırtüstü yatmanın zararına inanamayacaksınız!

Narin’in arkadaşları susturuldu mu? Bakanlık köye özel ekip gönderdi

PKK/KCK Avustralya yapılanmasında yer alıyordu! Çiğdem Aslan MİT havaalanında paketledi

Bakan Tekin duyurdu: Okullara 30 bin personel alınacak