AKİT MENÜ

Gündem

Sanal medya terör estiriyor

Gezi Parkı’nda yaşanan olaylar sonrasında provokatörler sosyal medyada da boy göstermeye başladılar.

2013-06-03 21:20:26

KORAY TAŞDEMİR/ İSTANBUL- “Twitter” ve “Facebook” gibi sosyal paylaşım sitelerinde ortaya çıkan provokatörler paylaşımları ile askeri göreve davet ettiler, Başbakan’ın şahsına ve ailesine ağır hakaretler yağdırdı. Başta Türkiye Gençlik Birliği ve CHP taraftarlarının paylaşımlarındaki hakaretler yenilir yutulur gibi değil. CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün de provokatörce paylaşımlarda bulunması dikkat çekti.
“ASKERİ GÖREVE ÇAĞIRIP
DARBE ÇAĞRISI YAPIYORLAR”
Oda Tv’nin Facebook sitesinde paylaşılan bir bildirimde; “Ayağa Kalk, Ordu Taksim’e destek için toplanıyor” deniliyor. Oda TV’nin, CHP’nin ve İşçi Parti’sinin halkı galeyana getirmek için provokatörce paylaşımlarda bulunması sosyal medyadaki bilgi kirliliğini ortaya koyuyor. Twitter’da paylaşılan başka bir bildirimde, “Boğaziçi Üniversitesi radyosu sabah trafik durumu bildirir gibi Beşiktaş’a nasıl çıkılır, nerede toma var, polis var onu yayınlıyor” ifadeleri yer alıyor.
BAŞBAKAN’A VE AİLESİNE KÜFÜR EDİYORLAR
Eylemcilerin Taksim Meydanı’nda açtıkları bir pankart ile Başbakan ve ailesine küfür etmesi sosyal medyada da büyük destek buldu. Birçok provokatörün paylaştıkları fotoğrafta, “Biz iki ayyaşla kimi kastettiğini anlıyoruz ama bundan sonra da şerefsiz, vatan haini, o.çocuğu dediğimizde sen de anla!” ifadeleri yer aldı. Söz konusu ifadenin, Ankara Barosu’na kayıtlı Av. Fatih Rüştü Algül tarafından yazıldığı ortaya çıktı. CHP’li Hüseyin Aygün de sosyal medya da provokatörlere destek veren açıklamalar da bulunanlar arasında yer aldı. Aygün, paylaşımında “Tayyip Erdoğan akan her damla kandan tek sorumludur, polis İstanbul milletvekilimiz Mahmut Tanal’a silah çekti, şu anda İstanbul genelinde vali veya sivil hiçbir yetkili yok; tek yetki gaz, tazyikli su ve copla saldıran poliste” dedi.
“ŞAMİL TAYYAR TEPKİ GÖSTERDİ”
Doğu Perinçek’in partisi İşçi Partisi’nin kanalı olarak bilinen Ulusal TV’de yaşanan olaya tepki verenlerden biri de AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar oldu. Eleştirisini Twitter üzerinden yapan Şamil Tayyar, “Sizi ahlaksız gözü dönmüşler, daha kana doymadınız mı?” dedi.
 

Yorumlara Git

Açık söyle, Narin’e de güldün, Sıla’ya da değil mi Altaylı!

Nobel ödülü varmış! Adı Pamuk tavrı sert

Mansur ve Özgür'e karşı ayaklandı! Ekrem İstanbul'u terk etti

Benzine büyük zam! Salı günü pompaya yansıyacak!

Seçil Erzan davasında tahliye kararı!