AKİT MENÜ

Gündem

Türkiye’ye akıl veren Batı, kendine kör

ABD, AB, BM gibi uluslararası kuruluşlar, eylemcilere destek açıklamaları yapıp, hükümeti suçlarken kendi ülkelerindeki kanlı müdahaleleri görmezden geliyor. ABD’de Wall Street olaylarında polis, 300 göstericiye biber gazı, jop ve şok cihazları ile müdaha

2013-06-04 20:44:58

HÜSEYİN KULAOĞLU / İSTANBUL
Taksim Gezi Parkı’nda ağaçların sökülmesi bahane edilerek başlayan eylemler, Batı’nın yüzsüzlüğünü ortaya çıkardı. Amerika Birleşik Devleti (ABD), Avrupa Birliği (AB) ve Birleşmiş Milletler (BM) yetkilileri; Gezi Parkı’nda başlayan eylemlerde göstericilere polisin sert müdahalede bulunduğunu söylerken, kendi ülkelerinde yapılan gösterilere müdahaleleri görmezden geliyor.
AMERİKA: Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry, Gezi Parkı protestolarına müdahale eden polislerin aşırı güç kullandığı yönündeki haberlerden dolayı Amerika’nın kaygılı olduğunu söyledi. Amerika’da gelir dağılımındaki dengesizliği protesto eden göstericiler, New York’un finans merkezi Wall Street Zuccutti Parkı’nda çadırlar kurarak, “Wall Street’i İşgal et” eylemi gerçekleştirdi. Amerikan polisi parklardaki eylemcilere şafak baskınıyla, biber gazı, jop ve şok cihazlarıyla müdahalede bulunmuş, 300’den fazla göstericiyi tartaklayarak, yaka paça gözaltına almıştı. Öğrencilerin tek tek üzerlerine polis tarafından, biber gazı sıkılmış ve bunun sonucunda öğrenciler gazın etkisiyle bayılmıştı…
FRANSA: Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Gezi Parkı olaylarını, “olağanüstü kaygı verici” olarak değerlendirip, Fransa’nın Türk hükümetinden “ağırbaşlı olmasını ve olayları yatıştırmasını istediğini” söyledi. 2005 yılında; Afrika kökenli 2 gencin polis tarafından gereksiz yere kovalanırken, saklandıkları elektrik trafosunda yanarak ölmesiyle başkent Paris’te başlayan ve bütün ülkeye yayılan eylem karşısında, ülkede sıkıyönetim ilan edilmişti. Fransa’da eylemlerde göstericiler, araçları yakmışlardı. Fransız polisi ise göstericilerle çatışmıştı. Binlerce kişi gözaltına alınmıştı.
İSPANYA: 2011 yılında İspanya’da, siyasal, ekonomik ve sosyal sistem karşıtlarının “Hemen gerçek demokrasi” adı altında yaptıkları çağrılarla başlatılan eylem, Sol Meydanı ve Katalonya Meydanı’nda gerçekleşmişti. Madrid ve Barcelona gibi büyük şehirlerin en önemli meydanlarını kamp haline getiren sistem karşıtı gençlere, polis aşırı güç kullanmıştı. Polisin göstericilere, plastik mermi ve cop ile saldırması sonucunda  birçok kişi yaralanmıştı.

Azgın azınlık sabrımızı taşırmasın

EROL METİN/ANKARA-Gezi Parkı bahanesiyle başlayan olaylar dindar kesime müdahaleye dönüştü. Yolları kesen, meydanları işgal eden zorbalar, araçlarla veya yaya olarak aralarından geçen başörtülü bayanlara saldırırken, bu azgın azınlığa “sessiz çoğunluğun sabrını taşırmayın” uyarısı yapılıyor.
“TESADÜFİ DEĞİL”
Akit’e konuşan Türkiye Gençlik Konseyi Genel Başkanı Rıdvan Söylemez, provokatörlere hassasiyetleri kaşımamaları uyarısında bulunarak, “Bizi arayan bütün arkadaşlarımıza sükûnet, sağduyu çağrısı yapıyoruz. Bugün sesler yükselmiyorsa bu ülkenin refahının bozulmaması ve Sayın Başbakan’ın hatırınadır” dedi. Eylemlerin uluslararası boyutuna dikkat çeken Söylemez, olayların aylar öncesinden planlandığını kaydederek, “Bunların sadece yurt içi değil, yurt dışı bağlantıları da var. Halk bunları biliyor. Halk olayları ‘Çözüm süreci başladı, bu olaylar peş peşe geldi.  Bunlar tesadüfi değildir. Ülkenin kalkınmasını istemiyorlar’ şeklinde değerlendiriyor” ifadelerini kullandı.
CAMİ TAHRİBATINA VE TACİZE TEPKİ
Türkiye İlahiyat Fakülteleri Öğrenci Birliği de “Her gün özgürlük lafıyla yatıp kalkan bu insanların bugün bizim ibadet özgürlüğümüze mani olmaları ve bizi taciz etmeleri niyetlerinin asıl yüzünü ortaya koymaktadır” dedi.
CHP BİLİYOR MUYDU?
Diğer taraftan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, olaylar başlamadan önce partisinin Aydın’daki mitinginde sokak eylemlerini işaret ederek, “Bu hükümete saldıracağız ve bu hükümeti düşüreceğiz. Halkın desteği ve halkın gücüyle bunu yapacağız” sözlerini sarf etmesi anlamlı bulunuyor.
Putin’den
sağduyu çağrısı Jirinovski’den tahrik
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye yönetiminin muhalefetle sorunu diyalogla çözeceğini ve sokak gösterilerinin meşru bir dairede sona ereceğini ümit ettiklerini söyledi.
Yekaterinburg’da gerçekleşen Rusya-AB zirvesinin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Putin, Türkiye’de Gezi Parkı olayları ile başlayan sokak gösterilerine değindi.
Sokak olaylarına dönüşen sorunun çözümü ile ilgili değerlendirmede bulunan Putin, “Biz Türkiye yönetiminin muhalefetle diyalog içerisinde sokak gösterilerine dönüşen ve hiç de kolay olmayan sorunu çözeceğini ümit ediyoruz. Bu diyalogun sonucu olarak bu protestolar meşru formata girecek. İnsanların birbirlerini dinleyebilecekleri bir platforma çekilmeli.” çağrısı yaptı.
Rusya’da aşırı sağcı Liberal Demokrat Partisi Başkanı Vladimir Jirinovski ise, Taksim Gezi Parkı’nda yaşanan olayları yorumladı.
Rus basınına konuşan Jirinovski, Türkiye’de “turuncu devrimi” yaşandığını öne sürdü. Rus politikacı, “Bir bakınız Türkiye’nin 48 kentindeki 90 eyleme. Amaç ne? Batı İslamlaştırılan bir Türkiye istemiyor. Ki bu Türkiye sadece boş oturmayacak, aynı zamanda tüm Müslüman dünyasını birleştirecek. Batı’ya bu lazım değil! Batı’ya aynı zamanda yeni Osmanlı İmparatorluğu da lazım değil. Rusya ve Çin’in de işine gelmez. Demokratların, sosyal demokratların, hatta askerlerin geri dönmesi işimize yarar. Erdoğan’ın geleceği yok.” iddialarında bulundu.
 

Yorumlara Git

Açık söyle, Narin’e de güldün, Sıla’ya da değil mi Altaylı!

Nobel ödülü varmış! Adı Pamuk tavrı sert

Mansur ve Özgür'e karşı ayaklandı! Ekrem İstanbul'u terk etti

Benzine büyük zam! Salı günü pompaya yansıyacak!

Seçil Erzan davasında tahliye kararı!