AKİT MENÜ

Kültür - Sanat

Orhan Gencebay, Fazıl Say'a saydırdı

Ünlü müzisyen Orhan Gencebay, 'arabesk yavşaklığından utanıyorum' diyen Fazıl Say'a sert tepki göstererek Fazıl Say 'saçmalamış' dedi.

2014-11-04 11:39:30

Piyanist Fazıl Say, 2 yıl önce, "Arabesk müzik, arabesk yaşam tarzının betimlemesidir. Aydınlığın, çağdaşlığın ve öncülüğün, sanatçılığın sırtına külfettir. Emek karşıtıdır, duyarsızlıktır ve yaratamamaktır! Etik dışı 'yalan dolanla'doludur. Ortadoğu işi, 3. sınıf, acındırmaca, tembellik, yeteneksizlik, rant, çamur, muallaklıklar üzerinden yaşar. Arabesk müziği yapan yapsın! Bu sayfaya tek gık diyeni yukarıdaki sebeplerden hemen atacağım! Türk halkının arabesk yavşaklığından utanıyorum, utanıyorum, utanıyorum!" dedi. 

SAĞLIKLI İFADE DEĞİL 

Bu olay gündeme bomba gibi düştü. Ardından Arabesk müziğin efsane ismi Orhan Gencebay, Say'a sert eleştiriler getirdi. Olayın kapandığı düşünülürken Gencebay, katıldığı bir televizyon programında Fazıl Say'ı yine eleştirdi. Başarılı müzisyen Gencebay, "Fazıl Bey'in bu şekilde konuşması olağanüstü yanlış ve saçmadır hatta. Bu sağlıklı bir ifade olamaz" ifadelerini kullandı. 

Yorumlara Git

Bu besini gündüz tüketenler yaşadı! İlginç keşif bir anda gündem oldu

Canlı yayında ilginç sesler! Bünyamin Gezer taklit etti sunucu gülmekten yarıldı

Asgari ücret ne kadar olacak? Tüm veriler o rakama işaret ediyor! İşte masadaki rakamlar

Narin Güran cinayeti soruşturmasında flaş gelişme! Tavşantepe Köyü’nde ortalık ayağa kalktı

İki kat eleştiri! Zam yapılırsa şaşırmayız: O yıldız gündem oldu: Maça damga vurdu...