AKİT MENÜ

Siyaset

Skandal talepler!

Başbakan Vekili Bülent Arınç ile görüşen Taksim Platformu üyeleri, Türkiye düşmanı dış mihrakları bile utandıracak taleplerde bulundu. Dış güçlerin sözcüsü gibi davranan platform şunları istedi:

2013-06-05 21:44:22

1- Gözaltına alınanlar serbest bırakılsın
2- 3. Köprü Projesi iptal edilsin
3- 3. Havalimanı ihalesi durdurulsun
4- İstanbul, Ankara, Hatay valileri görevden alınsın
5- Kanal İstanbul projesinden vazgeçilsin
6- Enerji santrallerinin yapımı durdurulsun
AKİT / ANKARA
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, aralarında İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu, Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhçu, TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi Başkanı Tayfun Kahraman, KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul, DİSK Genel Başkan Yardımcısı Celal Ovat ve TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Süleyman Solmaz’ın yer aldığı Taksim Dayanışma Platformu üyelerini kabul etti. Kabulden sonra açıklama yapan platform üyeleri kendilerini seçilmişlerin yerine koyarak, hükümetten bir dizi talepte bulundu. Platform üyeleri, hükümetin isteklerini yerine getirmemesi durumunda eylemlerin artarak devam edeceği tehdidinde bulundu.
GÖZALTINA ALINANLAR
SERBEST BIRAKILSIN
Gezi Parkı’nın park olarak kalmasını istediklerini belirten platform üyeleri, Gezi Parkı’na Topçu Kışlası yapılmayacağının açıklanmasını talep ettiklerini belirtti. AKM’nin yıkımından vazgeçilmesini, olayların yaşanmasına neden olan sorumluların görevden alınmasını isteyen platform üyeleri, gaz bombası kullanımının yasaklanmasını, gözaltına alınanların soruşturma yapılmadan serbest bırakılmasını istediklerini bildirdi. Taksim ve Kızılay başta olmak üzere Türkiye’deki tüm meydanlarda toplantı, gösteri yasaklarına son verilmesini isteyen üyeler, ifade özgürlüğünün önündeki tüm engellerin kaldırılmasını talep ettiklerini kaydetti.
3. KÖPRÜ, 3. HAVAALANI VE
KANAL İSTANBUL’A DA KARŞILAR
Bu tepkilerin içeriğinin başta 3. Köprü, 3. Havaalanı, Kanal İstanbul, AOÇ ve HES’ler olduğunu öne süren platform üyeleri, “Ekolojik değerlerimizin talanına ve güncel olarak Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanunu Tasarısına ilişkin itirazların, ülkemize ve bölgemize ilişkin savaş siyasetine karşı duruşun ve barış talebinin, Alevi yurttaşlarımızın hassasiyetlerinin, kentsel dönüşüm mağdurlarının haklı taleplerinin, kadınların bedenleri üzerinde denetim kuran muhafazakar erkek politikalarına karşı yükselen sesin, üniversite, yargı ve sanatçılar üzerindeki baskılara karşı direncin, başta Türk Hava Yolu işçileri olmak üzere tüm emekçilerin hak gasplarına karşı taleplerinin, tüm cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığına karşı mücadelenin, yurttaşların eğitim ve sağlık hakkına ulaşımının önündeki tüm engellerin kaldırılması istemleri olduğunu iktidar sahiplerine iletmek istiyoruz.” dedi. Platform temsilcileri konuşmalarının ardından Başbakan Vekili Arınç’a ilettikleri taleplerini şu şekilde sıraladı:
GEZİ PARK VE AKM PROJELERİ
İPTAL EDİLSİN
• Gezi Parkı, Park olarak kalmalıdır. Taksim Gezi Parkına Topçu Kışlası adı altında ya da başka herhangi bir yapılaşma olmayacağını, projenin iptal edildiğine dair resmi bir açıklamanın yapılmasını, Atatürk Kültür Merkezinin yıkılmasına ilişkin girişimlerin durdurulmasını,
İSTANBUL, ANKARA,
HATAY VALİLERİ GÖREVDEN ALINSIN
• Taksim Gezi Parkı’ndaki yıkıma karşı direnişten başlayarak halkın en temel demokratik hak kullanımını engelleyen, şiddetle bastırma emrini veren, bu emri uygulatan ve uygulayan, binlerce, insanın yaralanmasına, iki yurttaşımızın ölmesine neden olan sorumlular, başta İstanbul, Ankara, Hatay Valileri ve Emniyet Müdürleri olmak üzere tüm sorumluların görevden alınmasını, Gaz bombası ve benzeri materyallerin kullanılmasının yasaklanmasını,
TAKSİM VE KIZILAY’DA
EYLEM YASAĞI OLMASIN
• Ülkenin dört bir yanında direnişe katıldığı için gözaltına alınan yurttaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını, haklarında hiçbir soruşturma açılmayacağına ilişkin açıklama yapılmasını; 1 Mayıs alanı olan Taksim ve Kızılay başta olmak üzere Türkiye’deki tüm meydanlarımızda, kamusal alanlarımızda toplantı, gösteri, eylem yasaklarına ve fiili engellemelere son verilmesini; ifade özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılmasını talep ediyoruz.
 

Yorumlara Git

İsrail’den skandal talimat! Savaş kuzeyde resmen başladı

Amerikalılar Trump’ın mitinginde dehşeti yaşadı! Gizli Servis bilerek müdahale etmemiş

İsrail’in vaadettiği serveti elinin tersiyle itti: Kanlı para istemem!

Bazı fakülte ve enstitülere kapatma kararı Resmi Gazete'de

Hukuk tarihinde bir ilk! Resmen başladı: Kirayı o belirleyecek…