AKİT MENÜ

Kültür - Sanat

'Ortadoğu Okulu' sertifika programı

Ortadoğu'yu anlamak amacıyla düzenlenen program, 8 Kasım'da başlayacak.

Marmara Üniversitesi, Ortadoğu ve Afrika Araştırmacıları Derneği (ORDAF) ve İHH İnsani ve Sosyal Araştırmalar Merkezi'nin paydaşlığında düzenlenen "Ortadoğu Okulu", 8 Kasım Cumartesi eğitimlerine başlayacak.

İHH'dan yapılan açıklamada, üç ay sürecek programın, Marmara Üniversitesi'nin Sultanahmet Yerleşkesi'nde her hafta farklı uzmanların sunumlarıyla gerçekleşeceği bildirildi. Açıklamada, programa değişik üniversitelerden akademisyen ve uzmanların yanı sıra sahadaki sıcak bilgileri aktaracak gazeteci ve yazarın katılacağı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ORDAF Başkanı Prof. Dr. Zekeriya Kurşun, Ortadoğu bölgesinin her zamankinden daha önemli hale geldiğini hatırlatarak, sertifika programının bir boşluğu doldurmanın yanı sıra olayları anlamada esaslı bir katkı sağlayacağını kaydetti.

İHH İnsani ve Sosyal Araştırmalar Merkezi Koordinatörü Dr. Ahmet Emin Dağ ise programın özellikle genç araştırmacılar için fırsat olduğunu belirterek, yaşanılan bölgeyi öğrenmeye merakın son aylarda arttığını, bu nedenle programa başvuru sayısının 2 bine yaklaştığını bildirdi.

Yorumlara Git

Canlı yayında ilginç sesler! Bünyamin Gezer taklit etti sunucu gülmekten yarıldı

Asgari ücret ne kadar olacak? Tüm veriler o rakama işaret ediyor! İşte masadaki rakamlar

Narin Güran cinayeti soruşturmasında flaş gelişme! Tavşantepe Köyü’nde ortalık ayağa kalktı

İki kat eleştiri! Zam yapılırsa şaşırmayız: O yıldız gündem oldu: Maça damga vurdu...

Benfica'da oynayan Kerem ve Orkun'un 'helal kesim' hassasiyeti