AKİT MENÜ

Gündem

Öğrenci minibüsü devrildi: 43 öğrenci...

İzmirli öğrencileri Eskişehir'e götüren minibüsün kaza yapması sonucu 43 öğrenci yaralandı.

2014-11-06 13:34:43

Alınan bilgiye göre, Muharrem Patı idaresindeki 45 UV 707 plakalı otobüs, Kütahya-İnönü karayolu 15. kilometresinde, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle, yol kenarında bulunan bariye çarparak devrildi.

Kazada sürücü Patı ve araçta bulunan 43 öğrenci yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Eskişehir'deki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

İzmir Anadolu Lisesi öğrencilerini taşıyan minibüsün, gezi için Eskişehir'e geldiği öğrenildi.

PANİK ANLARINI ANLATTILAR

İzmir’den Eskişehir’e gezi için gelen öğrencileri taşıyan otobüsün, Kütahya-İnönü karayolunda devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında yaralanan 43 kişinin tedavileri sürüyor.

İzmir Anadolu Lisesi öğrencilerini gezi için taşıyan minibüsün, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle, yol kenarında bulunan bariye çarparak devrildiği iddia edilirken, kaza sonrası 112 Acil Sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından kentteki çeşitli hastanelere kaldırılan yaralıların tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.

Kazayı hafif yaralarla atlatan bazı öğrenciler, ailelerini arayarak durumları hakkında bilgi verirken, diğer hastaneye giden arkadaşlarından halen bilgi almadıklarını söylediler. Kaza yapan minibüsün içinde bulunan İzmir Anadolu Lisesi öğrencisi Yaren U., kaza anını anlatarak, büyük panik yaşadıklarını söyledi. Sarsıntıyla uyandıklarını ve minibüsün uçuruma yuvarlandığını düşündüklerini belirten Yaren U. şunları söyledi;

KAZAYI YAŞAŞAN ÖĞRENCİ

“Otobüsün çoğu uyuyordu, pek farkında değildik. Durumun ama bir anda sarsıntıyla uyandık. Galiba şoför biraz hızlı gidiyormuş, yolda da buzlanma varmış. Virajı alamayınca bariyerlere çarptık. Bayağı sallandık, ne olduğunu da anlayamadık. Uçurum sandık bayağı korktuk, ama öyle bir şey yoktu bariyerlere çarpıp düştük. Otobüs devrildi, sonra araçtan çıkmaya başladık. Kendinde olanlar ambulansı aramışlar. İlk etapta çok panik olduk. Rehber öğretmenimiz biraz kötü sanırım, hocalarımız şokta. Biz iyiydik, durumu atlattık. Burada birbirimizi bırakmamaya çalışıyoruz, sonuçta yabancı yerdeyiz. Bu hastanede 10 kişiyiz, ama onun dışında başka hastaneye gidenler de varmış. Hiçbir bilgimiz yok birbirimizden. Ben sadece bu hastanede olanları biliyorum” dedi.

 

Yorumlara Git

Ünlü oyuncudan estetik isyanı!

Resmi tarihi açıkladılar! ABD Irak’tan çekiliyor

HÜDA PAR’dan CHP’ye had bildiren açıklama! Flaş ‘Kemalizm’ çıkışı…

Çarpıcı rapor ortaya çıktı! Trump suikastinde şok eden İran detayı

Pegasus resmen duyurdu! Seferler iptal edildi