AKİT MENÜ

Gündem

Kudüs Hz. Ömer’in emaneti

Bursa’da çok sayıda tesis ve hizmetin toplu açılışını yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırısına da sert tepki gösterdi. “Kudüs bize, Hazreti Ömer’in, Yavuz Sultan Selim’in, Kanuni Sultan Süleyman’ın emanetidir” diyen Davutoğlu, “Kudüs bizim davamızdır. Filistin halkına desteğimiz devam edecek” diye konuştu.

2014-11-08 07:59:35

HABER MERKEZİ - Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bursa’da toplu açılış törenine katıldı. Törende vatandaşlara hitap eden Davutoğlu’na  Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce eşlik etti. Arınç Bursa’da halka seslenirken gözyaşlarına boğuldu. Başbakan Davutoğlu ise, vatandaşlara seslenerek İsrail’e ağır eleştirilerde bulundu.

MESCİD-İ AKSA DA BİR GÜN KURTULACAK

“Bursa hem kurucu şehirdir, hem de kurtuluşun şehridir. İşgal yıllarında işgal güçleri burada Osmangazi türbesine postallarıyla girmişti. Bugün de bir barbar, Mescid-i Aksa’ya botlarıyla girmeye kalktı. Nasıl Bursa halkı işgale izin vermediyse izzetli ve onurlu Filistinliler ve insanlık onlara izin vermeyecektir. Nasıl Osman Gazi’nin türbesi kurtulduysa Mescid-i Aksa bir gün kurtulacaktır. Her bir Müslümanın kalbinden zihninde Mescid-i Aksa yaşar unutulmaz” diyen Davutoğlu, Kudüs’ün Müslümanların ilk kıblesi olduğunu hatırlattı.

KUDÜS’Ü ASLA UNUTMAYIZ

Davutoğlu, “Ne yaparsa yapsınlar, dünya ne kadar sessiz  kalırsa kalsın bilsinler ki, her Müslümanın kalbinde, zihninde Mescid-i Aksa yaşar, Mescid-i Aksa hiç unutulmaz. Kudüs, bizim hem ilk kıblemizdir hem de tarihin bize emanetidir. Dün Sayın Cumhurbaşkanımız bugün de ben Filistinli liderlerle görüştüm. Kudüs ve Mescid-i Aksa için ne gerekiyorsa yapacağız. Kudüs bize Hz. Ömer’in, Yavuz Sultan Selim’in, Kanuni Sultan Süleyman’ın emanetidir. Herkes unutsa da Kudüs bizim davamız olmaya devam edecektir. Filistin halkına her  türlü desteğimiz devam edecek. Allah bu topraklardan tekbirleri eksik etmesin... Kimse bize dönüp de Kudüs sizin davanız değildir diyemez. Kimse Kudüs’ün, Mekke’nin Medine’nin, Şam’ın, Bağdat’ın olduğu Ortadoğu’ya bataklık diyemez. Burayı bataklık haline getiren İsrail’dir” dedi.

GÖZ DOLDURAN DEV PROJELER

AK Parti Hükümeti olarak Türkiye’nin yeniden inşasıyla ilgili kapsamlı bir plan yaptıklarını ifade eden Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü; “2023’e kadar nasıl inşa ederizin planlamasını yapmaya başladık. Bursa’ya bizim dönemimizde 48 milyon fidan dikmişiz. Öğrencilere 54 milyon bedava kitap dağıtmışız. Çok kapsamlı ekonomik programı ilan ettik. Dün sadece 9 programı açıkladık. 16 tane daha açıklayacağız. Öylesine bir kalkınmayı Türkiye’nin her yerine yayalım ki, Bursa da bununla birlikte gelişsin. Körfez geçiş köprüsüyle beraber bir anlamda İstanbul ile Bursa’yı birbirine bağlayacağız. Bursa-İstanbul arası 3 saatten 1 saate inecek… Öyle olacak ki, insanlar Bursa’da yaşayıp, İstanbul’da çalışabilecek. Körfez köprüsüyle İstanbul-İzmir arası 9 saate inecek”.

DAVUTOĞLU’NDAN KUDÜS TELEFONU

‘Filistin’e her türlü desteğimiz sürecek’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal ile telefonda görüştü.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Davutoğlu, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüşmesinde, cuma gününde Türkiye’de tüm Müslümanların Filistin ve Mescid-i Aksa için dua ettiğini söyledi. Uluslararası toplum nezdinde süren girişimlerin ele alındığı görüşmede, Davutoğlu, Türkiye’nin başta BM olmak üzere tüm uluslararası platformlarda Filistin davasına her türlü desteği vereceğini bildirdi. Davutoğlu ile Meşal görüşmesinde de, Mescid-i Aksa’da yaşanan olaylar ele alındı. Meşal, Türk halkının her zamanki gibi vakur duruşunun ve desteğinin kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, Başbakan Davutoğlu’na bir gün önce yaptığı açıklama için de teşekkür etti.

BURSA'DA DAVUTOĞLU'NA SEVGİ SELİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cuma namazını Ulu Cami’de kıldı. Davutoğlu, Cuma namazının ardından, cami önünde bekleyen yoğun bir kalabalık tarafından alkışlarla karşılandı. Davutoğlu ile konuşabilmek için yoğun çaba gösteren vatandaşlar, zaman zaman ezilme tehlikesi geçirdi. Davutoğlu, bazı vatandaşlarla sohbet etti ve sorunlarını dinledi.

Yorumlara Git

Ünlü oyuncudan estetik isyanı!

Resmi tarihi açıkladılar! ABD Irak’tan çekiliyor

HÜDA PAR’dan CHP’ye had bildiren açıklama! Flaş ‘Kemalizm’ çıkışı…

Çarpıcı rapor ortaya çıktı! Trump suikastinde şok eden İran detayı

Pegasus resmen duyurdu! Seferler iptal edildi