AKİT MENÜ

Gündem

Bezmialem Valide Sultan Camii doldu taştı!

İstanbul Taksim Gezi Parkı’nda devam eden gösteriler sırasında, İstanbul Dolmabahçe Bezmialem Valide Sultan Camii’ne gerçekleştirilen çirkin saldırıya Müslümanlar tepkisiz kalmadı. Bezmialem Valide Sultan Camii’nde dün Cuma namazında cemaat camiye sığmadı

2013-06-07 21:48:17

HÜSEYİN KULAOĞLU / İSTANBUL
İstanbul Taksim Gezi Parkı’nda devam eden gösteriler sırasında, İstanbul Dolmabahçe Bezmialem Valide Sultan Camii’ne gerçekleşen çirkin saldırıya Müslümanlar tepkisiz kalmadı. Bezmialem Valide Sultan Camii’nde dün Cuma namazında cemaat camiye sığmadı ve dışarı taştı.
“ÖZELLİKLE BU CAMİDE
CUMA NAMAZI KILDIM”
Camide namaz kılan Osman Çelik, camiye ayakkabı ile girilmesini ve içki içildiğini hatırlattı. Bundan dolayı mabedin kirlendiğini ifade eden Çelik, “Müslümanlar olarak camiye sahip çıkamadığımız için Allah’tan özür dilemek amacıyla Cuma namazını kılmak için özellikle bu camiye geldim” dedi.
Ahmet Yavuz Kaymak da, insanların eğitimsizlik ve bilgisizlikten dolayı camide bu tür davranışlarda bulunduğunu söyledi. İnsanların dini bilgisinin olmadığına dikkat çeken Kaymak; “Adam camiye nasıl girileceğini, ne tür hareketlerde bulunacağını bilmiyor. Bu yüzden camide bu tür saygısızlıklar oluyor” diye konuştu.
Mehmet Ziya Aykut ise, camiye yapılan terbiyesizliği Müslüman olan birisinin yapamayacağını söyledi. İnsanların camiye saygılı olması gerektiğini kaydeden Aykut, “Allah camiyi kirletenleri ıslah etsin” şeklinde konuştu.
Mustafa Durmuş da camiye yapılan çirkinliği ancak ateist olan kişilerin yapabileceğini vurgulayarak, “Bu olay muhafazakar kesimi kışkırtmak için yapılmıştır” dedi.
NECİPOĞLU: YARABBİ BİZİ
HER TÜRLÜ FİTNE VE FESATTAN KORU
Cami İmamı Halil Necipoğlu hutbede yaptığı konuşmada, Müslümanların kardeşliğine dikkat çekti. İslam’da kardeşliğin önemli bir konu olduğunu ifade eden Necipoğlu, Müslümanların birbirlerine kin beslememeleri gerektiğini söyledi. “Yarabbi bizi her türlü fitne ve fesattan koru” diyerek dua eden Necipoğlu, daha sonra herkesten Fatiha suresini okumasını istedi.

Yorumlara Git

Yer: Diyarbakır! İdamlıklara şafak operasyonu

Gündem fiyatlar... Türkiye'den Adidas'a soruşturma!

Metin Arolat'ın ölüm sebebi ile ilgili şok detay!

20 Yıl Sonra Türkiye'yi Ziyaret etti! Gurbetçinin tespitleri sosyal medyada bir anda yayıldı

Sağanak İstanbul’u vurdu! AFAD uyarmıştı