AKİT MENÜ

Ekonomi

'Büyük ülkeye büyük adımlar yakışır'

Çavuşoğlu, "Bugün, IMF'ye borç veren bir Türkiye'de yaşıyorsunuz " dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin Uluslararası Para Fonuna (IMF) borcunu kapattığını belirterek, "Böyle bir Türkiye'de yaşadığınızı hissetmiyorsanız, hiç olmazsa milletin bu gururuna engel olmayın. Cumhurbaşkanı da, başbakan da bu milletin onurunu temsil ediyor. Dolaysıyla alınan uçaklar eskisi gibi değil" dedi.

Çavuşoğlu, partisinin Alanya Kültür Merkezindeki ilçe kongresinde, Türkiye'nin gelişimi ve bölgedeki gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

"CUMHURBAŞKANI DA BAŞBAKAN DA BU MİLLETİN ONURUNU TEMSİL EDİYOR"

"Türkiye'nin 80 yıl önce yaptığı bu köşkle yetinmesi mi gerekiyor?" diyen Çavuşoğlu, "Siz hala Türkiye'yi IMF kapısında 500 milyon dolar, bir milyar dolar almak için bekleyen bir ülke olduğunu mu zannediyorsunuz? Bugün IMF'ye borcunu kapatmış ve 5 milyar borç veren bir Türkiye'de yaşıyorsunuz beyler. Böyle bir Türkiye'de yaşadığınızı hissetmiyorsanız, hiç olmazsa milletin bu gururuna engel olmayın. Cumhurbaşkanı da Başbakan da bu milletin onurunu temsil ediyor. Dolayısıyla alınan uçaklar eskisi gibi değil" diye konuştu.
İktidara geldiklerinde o zamanki cumhurbaşkanının uçağına başbakan ve bakanların binmesine müsaade etmediğini savunan Çavuşoğlu, şu anda oluşturulan havuzda kimin ihtiyacı varsa o uçağı alıp kullanabildiğini söyledi.

Şu anda 30 yıl önce, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal zamanında alınan uçağı kendisinin kullandığını anlatan Çavuşoğlu, "Allah razı olsun, o uçak alındığında da neler söylenmiş, ne hesaplar yapmışlar. 'O uçakla şu, bu alınır' diye ucuz hesaplar yaptılar. Belki o zamanın şartlarında bu eleştiriler kendine yer bulabilir ama şimdi sokaktaki vatandaşlarımız buna gülüyor. Dolayısıyla büyük ülkeye büyük adımlar yakışır, büyük hizmetler yakışır" ifadesini kullandı.

"SÖYLEDİK, DİKKATE ALMADILAR"

Suriye'de yaşananları 4 yıl önce ön gördüklerini ifade eden Çavuşoğlu, 3 sene önce de Irak'taki tek mezhebe dayalı yönetimin ülkeyi böleceğini ve ülkenin geleceğini karartacağını söylediklerini ancak bunların dikkate alınmadığını belirtti.

O zamanlar söylediklerinin şimdi anlaşıldığına işaret eden Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Suriye'de hala bir taraftan insanı öldüren rejim, diğer tarafta bu rejimden beslenen terör örgütleri var ve olan masum insanlara oluyor, olan kadınlara, çocuklara oluyor. Bugün Suriye'de 10 milyondan fazla yerinden, yurdundan edinmiş insanlar var. Irak'ta, Suriye'de, komşu ülkelerde yaşıyorlar. Biz (güçlü Türkiye) diyoruz, 1,6 milyon Suriyeli kadını, çocuğu, Ermenisini, Arabını, Sünnisini, Şiisini ve Kürdünü ayrım yapmadan ülkemize aldık ve 4,5 milyar dolar da şu ana kadar para harcamışız. '4,5 milyar dolar' diyorum, 'milyon' demiyorum. 4,5 milyar dolar sadece Türkiye içindekilere harcamışız. Güçlü Türkiye olmasaydı bunu yapabilir miydi? Güçlü Türkiye olmasaydı Suriye'nin içine insani yardımları iletebilir miydik? Ayrıca 305 milyon dolarlık yardımı da oraya iletmişiz."

Yorumlara Git

Bölgede 40 bin askeri bulunan ABD’den Orta Doğu hamlesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz'u kabul etti

İspanya’dan Lübnan’daki askerleri hakkında açıklama!

Beyaz Saray’dan ‘Lübnan-İsrail’ açıklaması

THY ve Pegasus’tan son dakika kararı! Seferler iptal edildi