AKİT MENÜ

Ekonomi

‘500 milyarlık hedefe zarar verir’

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) Başkanı Rıdvan Mertöz, sac ithalatına ek vergi ve fon getirilmek istenmesine ilişkin, “Sac üreticisi firmalarımız kısa vadede kazançlı olsalar da uzun vadede onların da kaybı olacaktır. Yetkililer, ilave vergiler ve fonlar uygulanmadan ilgili sektör örgütleri ve birliklerle istişare içinde olmalıdır” dedi.

Güncelleme Tarihi:

Rıdvan Mertöz, yerli sanayiyi korumak amacıyla Çelik Levha (sac) ithalatında getirilmek istenen fon ve ek vergilerin, bu ürünü hammadde olarak kullanan sektörlerde endişe ile karşılandığını belirtti.

2023’E TEHLİKELİ YAKLAŞIM

İthalatın zorlaştırılmasının çelik sektörünü sevindireceğini, ancak 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmakta en büyük payı alacak birçok sektöre zarar vereceğini savunan Mertöz, Türkiye çelik endüstrisinin çok büyük ilerlemeler kaydettiğini ve bugün dünyanın 8. Avrupa’nın da Almanya’dan sonra 2. en büyük ham çelik üreticisi konumuna geldiğini ifade etti. Mertöz, Türkiye’nin beyaz eşyada çok önemli bir üretim üssü haline geldiğini ve Avrupa’nın lider ülkesi olduğunu hatırlattı.

 

Yorumlara Git

Bölgede 40 bin askeri bulunan ABD’den Orta Doğu hamlesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz'u kabul etti

İspanya’dan Lübnan’daki askerleri hakkında açıklama!

Beyaz Saray’dan ‘Lübnan-İsrail’ açıklaması

THY ve Pegasus’tan son dakika kararı! Seferler iptal edildi