AKİT MENÜ

Gündem

Çocuklar sınavda anneleri duada

İlköğretim 8. sınıf öğrencileri için düzenlenen SBS sınavına giren adaylar, sınav salonlarında ter dökerken, aileleri de dışarıda dua etti. SBS sınavında 1 milyon 127 bin 211 öğrenci 100 soruyu 120 dakikada bitirebilmek için uğraş verdi.

2013-06-08 21:38:15

HABER MERKEZİ
İlköğretim 8. sınıf öğrencileri için düzenlenen Seviye Belirleme Sınavı (SBS) dün gerçekleştirildi. Sınav, 839’u yurtiçi, 10’u yurtdışında olmak üzere toplam 849 sınav merkezinde, 60 bin sınav salonunda 180 bin sınav görevlisiyle yapıldı. Öğrenciler, sınav salonlarına yanlarında sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz, radyo, bilgisayar özelliği taşıyan cihazlar ve ek özellikleri olan saatler bulundurmaksızın alındı.
Sınava giren 1 milyon 127 bin 211 öğrenciye, 100 soru yöneltildi ve 120 dakika süre tanındı. Sınava giren adaylar sınav salonlarında ter dökerken, aileleri de dışarıda dua etti. Sınava giren öğrenciler ve aileleri, sabahın erken saatlerinden itibaren sınava girecekleri okulların bahçesinde toplandı. Sınav öncesi heyecanlı oldukları gözlenen öğrencileri aileleri sakinleştirmeye çalıştı.
SORULARIN CEVAPLARINA ULAŞABİLİRLER
Öğrenciler ve veliler, ‘’www.meb.gov.tr’’ adresinden de sorularla cevap anahtarına ulaşabiliyor.
Yerleştirme sonuçları ise 12 Temmuz’da ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecek.
Sonuçlar, ‘’http://www.meb.gov.tr’’ ile ‘’http://oges.meb.gov.tr’’ adreslerinde yayınlanacak.
Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı’na (PYBS) başvuran ilköğretim 8. sınıf öğrencileri ayrı bir sınava girmeyecek. Bu öğrencilerin PYBS sonuçları, SBS’ye göre hesaplanacak.
TÜRKİYE BURSLARI’NA
51 BİN BAŞVURU
Öte yandan, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın (YTB) her yıl yurtdışından Türkiye’ye yükseköğretim için gelmek isteyen öğrencilere verdiği “Türkiye Bursları”na bu yıl 51 bin kişi başvurdu.

Yorumlara Git

Cumhurbaşkanı Erdoğan onayladı! Türkiye ile KKTC arasında yeni dönem

Gün doğdu, sel suları çekilince hasarın büyüklüğü ortaya çıktı

Yer: Diyarbakır! İdamlıklara şafak operasyonu

Gündem fiyatlar... Türkiye'den Adidas'a soruşturma!

Metin Arolat'ın ölüm sebebi ile ilgili şok detay!