AKİT MENÜ

Gündem

Erdoğan'dan Kemalistlere Atatürk dersi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Atatürk'ün ölümünün 76.Yıldönümü'nde statükonun temsilcisi Kemalistlere Atatürkçülük dersi verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk'ün ölümünün 76.Yıldönümü nedeniyle Atatürk Kültür, Dil Ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından düzenlenen törene katıldı. Burada bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan kemalistleri kızdırıcak ifadeler kullandı.Erdoğan şunları kaydetti:

ATATÜRK YIPRATILDI 

Bir tek Atatürk varken, tarih içinde çok sayıda Atatürk'ün üretildiğini çok sayıda Atatürkçülük yorumları ile Gazi Mustafa Kemal'in şahsi manevisinin yıpratıldığını büyük bir teessürle izledik. Türkiye'nin bütün gençlerinin, çocuklarının Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bütün yalınlığıyla sadece bir insan, bir lider olarak anlayabilmesi, okuyabilmesi, öğrenebilmesi şahsen benim de en büyük arzularımdan biri olmuştur.

ATATÜRK İSTİSMAR ARACI OLMAKTAN ÇIKMALI 

Yeni Türkiye, inanıyorum ki Gazi Mustafa Kemal'in de bir istismar aracı olmaktan çıkarılıp, asker, Başkomutan, Meclis Başkanı, Cumhuriyet'in banisi, Cumhurbaşkanı, en önemlisi de milli irade aşığı bir şahsiyet, bir insan olarak öğrenileceği, öğretileceği, anlaşılacağı bir Türkiye olacaktır.

YENİ TÜRKİYE'Yİ İLK KEZ ATATÜRK KULLANDI

Gazi Mustafa Kemal'i statükonun, idareimaslahatın, tek tipçiliğin ve milli iradeye husumetin sembolü gibi kullananlar, yeni Türkiye'de ilk kez Gazi'nin kullandığı yeni Türkiye kavramı içinde yanıldıklarını anlayacaklardır.

Yorumlara Git

Sağanak İstanbul’u vurdu! AFAD uyarmıştı

21 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

21 Eylül 2021: Ahmet Esad Aslanlar'ın vefatı (Reisü-l Kurra)

Ünlü oyuncudan estetik isyanı!

Resmi tarihi açıkladılar! ABD Irak’tan çekiliyor