AKİT MENÜ

Ekonomi

İş güvenliğinde radikal kararlar artık kaçınılmaz

Soma faciasından sonra yapılan denetimlerde 94 kömür ocağının kapatıldığını belirten Enerji Bakanı Taner Yıldız, sektörün mutlaka bulunduğu noktadan daha iyi bir noktaya getirilmesi için ne gerekiyorsa yapılacağını söyledi

Güncelleme Tarihi:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yarın iş sağlığı ve güvenliği alanında atılacak adımlara ilişkin açıklamalarda bulunacağını ifade ederek, “Bunların içerisinde bazı radikal kararlar da olacak. Sektörün mutlaka bulunduğu noktadan daha iyi bir noktaya getirilmesini sağlamamız lazım” dedi.

Yıldız, Hazar Strateji Enstitüsü’nün 2. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen toplantıda, basın mensuplarının sorularını cevaplarken Soma’daki maden faciasından sonra 4-5 aylık yoğun bir çalışma yaptıklarını söyledi. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bugün iş sağlığı ve güvenliğiyle alakalı bir açıklaması olacağını hatırlatan Yıldız, “Başbakan Yardımcımız Ali Babacan’ın başkanlığında ilgili bakan arkadaşlarımızla yaptığımız hazırlık toplantısında ve Bakanlar Kurulunda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın çalışmaları gündeme getirildi. Bunların içerisinde bazı radikal kararlar da olacak. Sektörün mutlaka bulunduğunu noktadan daha iyi noktaya getirilmesini sağlamamız lazım” diye konuştu.

94 KÖMÜR OCAĞI KAPATILDI

Soma’dan bu yana Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının yaptığı teftiş ve denetimlerde 94 kömür ocağının kapatıldığını söylemem lazım. Bunların bir kısmı eksiklerini gideremediler. Eksiklerini gideremeyenler açılmadılar. İş sağlığı ve hayatıyla alakalı güvenilir çalışma ortamının oluşması için bir çok açıdan bu konunun üzerinde durduğumuzun bilinmesini isterim. Sayın Başbakanımız bunların bir kısımını kamuoyuyla paylaşacak.”

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yoğun çalışmalarıyla 12 yıl önce 92 milyon olan zeytin ağacı sayısının 170 milyonu geçtiğine işaret eden Yıldız, “Biz bunu yaparken kalkınmamızı bir kenara bıraktık mı? Hayır. Peki kalkınmamızı sürdürürken zeytin ağaçlarını bir kenara bıraktık mı? O da hayır. O yüzden özellikle son 3 gün içerisinde kamuoyunun zeytinciler bir tarafa, santralciler bir tarafa diye ayrıştırılmasının başlık olarak doğru bir başlık olmadığı kanaatindeyim” şeklinde konuştu.

Enerji santralinin de istismar edilmesine müsaade etmeyeceklerini belirten Yıldız, “Vatandaşlarımız endişelenmesinler, her ikisini beraber yapabilecek bir kabiliyet ve kapasitedeyiz” dedi.
Yıldız, Ermenek’teki maden kazasına ilişkin, “Eski galeri ile yeni galeri arasındaki yaklaşma mesafesi 6-7 metreye kadar inmiş. Asıl hatanın kaynaklandığı nokta orası. Bu karara kimler ortak olmuşsa onlar suçludurlar” diye konuştu.

Yorumlara Git

Acun Ilıcalı’dan skandal iddialara cevap Samandıra’da… Bir daha tekrarlanmayacak dedi ve…

Kararını duyurdu: Çileden çıktı ve bir daha diyerek sözleri söyledi...

Başkan Erdoğan duyurdu! Kredi notu 3 kuruluş tarafından artırılan tek ülke Türkiye oldu

24 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

Eski Lübnan Başbakanı Hariri'den, ülkenin güneyindeki halka destek olma çağrısı