AKİT MENÜ

Ekonomi

Kuyumcular: Ekmek nasıl fırından alınıyorsa, altın da kuyumcudan alınmalı

Eskişehir Kuyumcular Odası Başkanı Ercan Arıyürek, bankalara şubelerden Cumhuriyet ve ziynet altını alıp satma yetkisi verilmesine tepki göstererek, “Ekmek nasıl fırından alınıyorsa, altın da kuyumcudan alınmalıdır” dedi.

2013-02-03 21:00:51

ESKİŞEHİR -  Arıyürek, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) “Bankaların Kıymetli Maden Alım Satımına ve Alacaklarından Dolayı Edindikleri Emtia ve Gayrimenkullerin Elden Çıkarılmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”in yürürlüğe girmesini değerlendirdi.  Bankaların hiçbir zaman aldıkları fiyata altın satamayacağını kaydeden Arıyürek, “Biz her konuda bankalarla rekabet edebiliriz. Çünkü bize yeten kar, bankaya yetmeyecektir. Bankaların alım satım aralığı daha geniş olacaktır” diye konuştu.
BANKALARIN İŞİ DEĞİL
“Altını almakta satmakta sadece kuyumcunun işi” diyen Arıyürek, altını alıp satmanın belli bir uzmanlık gerektirdiğini savundu. Arıyürek, şunları kaydetti: “Her sektörde olduğu gibi kuyumculuk sektöründe de suiistimaller olabiliyor. Kaçak baskılar, sahte altınlar gelebiliyor. Bunları bir banka görevlisi ayırt edemez. Bunun için kalifiye personel gerek ancak biz kendimiz için bile yeterli istihdamı sağlayamıyoruz ki; tüm banka şubelerinde bu nasıl sağlanacak.
Bildiğiniz gibi bankalar iki yıl önce ‘yastık altındaki altınları ekonomiye kazandıralım’ kampanyalarıyla yola çıktılar. Yastık altından yatırımı çekerek, bunu ekonomiye kazandırmak ifadesini kullanan bir banka sektörünün, fiziki olarak altın satmaya başlamasını anlayamıyoruz. Sattığınız altın yine yastık altına girecek. Bu ne perhiz, ne lahana turşusudur. Üstelik bankalarda doğru değer tespiti yapıldığını da düşünmüyoruz. Bu yüzden oda olarak, vatandaşlarımızı ‘altın hesabı açtırmadan önce takılarınızı kuyumcunuza getirip doğru değer tespiti yaptırın’ diye uyarıyoruz. Temennimiz bu yanlış karardan bir an önce dönülmesi.”

Yorumlara Git

Sokak lezzetleri restoranı iflas etti!

Sebebi çok şaşırttı! O ülkede sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Asya ülkesi Malezya Kralı Çin'de: Diplomatik ziyarette bulundu!

Kadıköy’de kazanan Galatasaray!

Esra Erol’un konuğu sokak ortasında ölü bulundu!