AKİT MENÜ

Teknoloji

Android One'a rakip geliyor

Son yıllarda tanıttığı Android işletim sistemi ile çalışan akıllı telefonlar ile adını bol bol duyurmayı başaran Samsung, Android One’a rakip hazırlıyor.

Son yıllarda tanıttığı Android işletim sistemi ile çalışan akıllı telefonlar ile adını bol bol duyurmayı başaran Samsung, Android One’a rakip hazırlıyor.

Tanıttığı Android işletim sistemli telefon ve tabletler ile mobil teknoloji pazarını domine etmeyi başaran Güney Koreli teknoloji üreticisi Samsung, Google'ın Haziran ayında I/O etkinliğinde tanıttığı düşük donanımda yüksek performans sergileyen Android One projesine rakip olabilecek bir cihaz üzerinde çalışıyor.
 
Samsung tarafından geliştirilen ve teknoloji otoritelerinin büyük bölümü tarafından Samsung'un yeteri kadar ilgilenmediği düşünülen işletim sistemi Tizen ile çalışan SM-Z130H kod adlı giriş seviyesi akıllı telefon ortaya çıktı.
 
Sızan özelliklere göre 1.2 GHz saat hızında çalışan 4 çekirdekli Snapdragon 400 işlemcisi ile çalışan akıllı telefon, 512 MB RAM'e sahip. 480 x 800 çözünürlüklü ve muhtemelen 4 inç büyüklüğünde bir ekran ile gelecek olan SM-Z130H'nin arkada 3,2 MP çözünürlüklü kamerası olacak.
 
ANDROİD ONE RAKİBİ
 
Bu teknik özellikler ile giriş seviyesi Android telefonlara bile rakip olamayacak olan cihaz, Google'ın Hindistan gibi gelişmekte olan bölgelerde, Android One projesi dahilinde çok uygun fiyata satışa sunduğu akıllı telefonlar ile yarışacak gibi gözüküyor.
 
Cihaz Samsung ile Google'ın arasını açar mı bilinmez ama Samsung'un Tizen'i amiral gemilerinde, kullanmayacağının en önemli kanıtlarından birisi gibi gözüküyor.
 
Kaynak: ShiftDelete.Net

Yorumlara Git

Kadıköy’de kazanan Galatasaray!

Esra Erol’un konuğu sokak ortasında ölü bulundu!

Türkiye'nin savunma devi Altay için çalışmalar hız kazandı: 200 firma çalışıyor

Joe Biden ile Japonya Başbakanı Kişida 'Hint-Pasifik bölgesinde güvenlik' vurgusu

Dünya ASELSAN'ın peşine düştü! 44 milyon dolarlık dev anlaşma Türkiye'ye duyuruldu