AKİT MENÜ

Ekonomi

Yerli, yenilikçi ve yeşil üretim

İlk yerli otomobilin 2015 yılında uyum testleri tamamlanacak. Elektrikli aracın pil ömrü 550 kilometre olarak belirlendi. 2020 yılında yollarda olacak otomobilin tamamı yerli imkanlarla üretilecek

Güncelleme Tarihi:

MUHAMMET KUTLU / ANKARA - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli otomobil çalışmalarına ilişkin, “Tasarımını kendimizin yaptığı, patenti, lisansı ve markası Türkiye’ye ait olan yerli marka bir aracın 2020 yılından önce yollarımızda olmasını hedefliyoruz” dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2015 Yılı bütçesi görüşmeleri AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber başkanlığında gerçekleştirildi.

2020 YILINDA YOLLARDA

Işık, otomotiv sanayisindeki çalışmalarını da anlattı. “Tasarımını kendimizin yaptığı, patenti, lisansı ve markası Türkiye’ye ait olan yerli marka bir aracın 2020 yılından önce yollarımızda olmasını hedefliyoruz” diyen Işık, bu aracın da daha çok içten yanmalı motor değil, menzili uzatılmış elektrikli araç şeklinde olmasını hedeflediklerini bildirdi.

OTOMOBİLDE 3Y FORMÜLÜ

Bakanlık olarak amaçlarının sanayisiyle dünya ihracatından daha fazla pay alan, özgün tasarımlı, yüksek katma değerli ürünleri çoğaltmak ve çevreye duyarlı bir sanayi anlayışına geçişi hızlandırmak olduğunu anlatan Işık, “Biz bunu 3Y (Yerli, Yenilikçi ve Yeşil) üretim şeklinde formüle ediyoruz. Yerli, Yenilikçi ve Yeşil üretimi artırmak ve üretirken de kalkınmada sürdürülebilirliği sağlamak istiyoruz” dedi.

TÜBİTAK AMİRAL GEMİSİ

Bakan Işık, TÜBİTAK’ın, Ar-Ge ve yenilik alanında ülkenin “amiral gemisi” olduğunu ifade etti. TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü’nde (SAGE) güdüm kitleri ailesinden, Hassas Güdüm Kiti-1 mühimmatının seri üretimine başlandığını ifade eden Işık, ayrıca SAGE F-16 savaş uçaklarından tekli ve çoklu atış yapılabilecek, daha küçük harp başlıklı Hassas Güdüm Kiti-3 ve Hassas Güdüm Kiti-4 geliştirme çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi.

BİLİŞİM VADİSİ ÇALIŞMALARI

Kuruluş çalışmalarına hız verdikleri Bilişim Vadisi’nin, “dünya teknoloji devlerinin” buluşma noktası olacağını dile getiren Işık, bilişim alanındaki yüksek teknolojili büyük firmaların bu vadinin bünyesine katılmasıyla, Türkiye’nin büyük mesafeler kat edeceğini ifade etti. Yaklaşık 3 milyon metrekare üzerine kurulacak bu bölgenin yapılaşma çalışmalarına hız verildiğini anlatan Işık, altyapı ihalesinin ise tamamlandığını bildirdi.

Etkin bir asansör denetim sistemi oluşturmak amacıyla Asansör Eylem Planı’nı açıkladıklarını anımsatan Işık, “Bu planda öngördüğümüz eylemleri kararlılıkla yerine getireceğiz” dedi.

Yorumlara Git

Acun Ilıcalı’dan skandal iddialara cevap Samandıra’da… Bir daha tekrarlanmayacak dedi ve…

Kararını duyurdu: Çileden çıktı ve bir daha diyerek sözleri söyledi...

Başkan Erdoğan duyurdu! Kredi notu 3 kuruluş tarafından artırılan tek ülke Türkiye oldu

24 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

Eski Lübnan Başbakanı Hariri'den, ülkenin güneyindeki halka destek olma çağrısı