AKİT MENÜ

Ekonomi

Bank Asya zararda, BDDK seyirci

Geçtiğimiz son çeyrekde 301 milyon TL zarar ettiğini açıklayan Bank Asya, bankacılık sektörü için de tehlike oluşturmaya devam ediyor. AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, BDDK’nın geç kaldığını belirterek, çok hızlı şekilde devreye girmesi gerektiğini vurguladı. Himmet paralarının makbuzsuz ve kayıtsız toplandığına dikkat çeken Özdağ, “Bu paraların nereye gittiğini kimse bilmiyor. Demokrasi şeffaflık rejimidir. Bu nedenle gereken denetimler yapılmalıdır” dedi.

Güncelleme Tarihi:

MUHAMMET KUTLU/ TBMM BÜROSU - Borsa İstanbul Kamuoyu Bilgilendirme Platformu’na gönderdiği açıklamada, geçtiğimiz son çeyrekde 301 milyon TL zarar ettiğini bildiren Bank Asya, Katar gezisi dönüşünde BDDK’yı Bank Asya ile ilgili göreve davet eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı haklı çıkarırken, ekonomi çevrelerinde de endişeye neden oldu. 

Gazetemize konuyla ilgili açıklamada bulunan AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, açıklanan zararın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı haklı çıkardığını söyledi. Özdağ, “BDDK’nın hiç vakit kaybetmeden, çok hızlı şekilde devreye girmesi lazımdır” dedi. 

Cemaatin bütün unsurlarıyla, bütün kurumlarıyla gözden geçirilmesi gerektiğinin altını çizen Özdağ, “Gerek okullar, gerek dershaneler, gerek vakıflar, gerek bu yapıya bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren çok sayıda ticari kuruluşun gözden geçirilmesi şarttır. Bu kuruluşların hepsi, toplanan himmet paralarıyla kurulmuş, himmet paralarıyla desteklenen kuruluşlardır. Bu paraların nereye gittiğini kimse bilmiyor. Demokrasi şeffaflık rejimidir. Bu nedenle gereken denetimler yapılmalıdır” ifadelerini kullandı. 

Himmet paralarının makbuzsuz ve kayıtsız toplandığına dikkat çeken Özdağ, “Ben burada kayıt dışılık, dolayısıyla hukuksuzluk olduğunu düşünüyorum” dedi. 

Türkiye’de hâlâ oligarşik bürokrasinin izlerinin bulunduğunu vurgulayan Özdağ, BDDK’nın bu duruma bir son vererek atılması gereken adımları bir an önce atması gerektiğini ifade ederek, “Aksi halde görevi suiistimal suçu işlenmiş olur. Ülkemiz bir hukuk devletidir. Buna müsaade edilmez” şeklinde görüşlerini dile getirdi. 

Yorumlara Git

Acun Ilıcalı’dan skandal iddialara cevap Samandıra’da… Bir daha tekrarlanmayacak dedi ve…

Kararını duyurdu: Çileden çıktı ve bir daha diyerek sözleri söyledi...

Başkan Erdoğan duyurdu! Kredi notu 3 kuruluş tarafından artırılan tek ülke Türkiye oldu

24 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

Eski Lübnan Başbakanı Hariri'den, ülkenin güneyindeki halka destek olma çağrısı