AKİT MENÜ

Gündem

Çevreciler çekiliyor

Gerçek niyeti ‘yeşili korumak’ olan çevreci gruplar Gezi Parkı’nı yavaş yavaş terkediyor. Çevrecilerin yanı sıra, olayların siyasi boyuta taşınmasından rahatsız olan Galatasaray ve Trabzonspor taraftarları da alanı terketti. Taksim’in, niyetleri hükümeti

2013-06-10 20:35:52

OSMAN YİĞİT / ANKARA
Türkiye’de Gezi Parkı bahanesiyle basit bir çevre eylemi şeklinde başlayan protestolar kısa sürede provokatörlerin faaliyetleri sonucu Türkiye karşıtı siyasi bir çehre kazanmıştı. Homoseksüellerden uluslararası Siyonizme, faiz lobisinden siyasal Ermenicilere, marjinal Kemalistlerden terör örgütü yandaşlarına kadar Türkiye karşıtı bir ‘çapulcu koalisyonu’ halini alan Taksim eylemine katılan ‘kalabalık’ kendi içinde de çekişme ve ayrışma sürecine girdi.
PROVOKASYON TEHLİKESİ DEVAM EDİYOR
Özellikle Ermeniciler ve terör örgütü yandaşlarının inisiyatifi ele almasıyla, eylemlere katılan gruplar arasındaki gerilim artmaya devam ediyor. Önceki gece İzmir’de düzenlenen eylemlerde gruplar birbirine sopalarla saldırırken tarafları yatıştırmak yine emniyet güçlerine düştü. Eylemlere katılan gruplar internet üzerinden birbirlerini kıyasıya eleştirmeye devam ederken gerilimin meydanlara yansımasından ve kanlı provokasyonlardan korkuluyor.
SAMİMİ EYLEMCİLER
MEYDANLARI TERK EDİYOR
Öte yandan eylemlere samimi duygularla katılan ancak ‘meydandaki’ provokasyonu gören gruplar ise eylemlerden çekilmeye başladılar. Galatasaray futbol takımı taraftar grubu bir açıklama yaparak Gezi Eylemlerinden çekildiklerini duyurdu. Taraftar grubunun internet sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi: “Bilindiği üzere, geçtiğimiz Cuma günü Taksim Gezi Parkı’ndaki ağaçların kesilmemesi için yeşile ve doğaya duyarlı insanlar tarafından bir direniş sergilendi. Kendi semtimizdeki bir park olan Taksim Gezi Parkı’ndaki bu direnişe, ultrAslan olarak destek olmak için bir yürüyüş düzenledik. Sonraki günlerde Taksim Gezi Parkı’nda doğa adına eylemini sürdürenlerin yanı sıra, maalesef parkın sınırları dışına çıktığınızda, siyasi eylemlerin de oluşturulmaya başlandığını herkes gibi bizler de üzüntüyle izledik. Olayların siyasi bir noktaya taşınmak istenmesini ve bazı kesimlerin sahiplenmeye çalışmasını kabul etmemiz mümkün değildir.”
TARAFTAR ERKEN UYANDI
Trabzonspor Kulübü Yönetim Kurulu, tertemiz formalarının, sportmenlik dışı, provokatör ve şiddet üreten grupların organizasyonlarının içinde gösterilmesinden rahatsızlık duyduğunu bildirdi. Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “Ülkemizin istikrar ve itibarını, birlik ve beraberliğini, barış ve kardeşliğini olumsuz etkileyecek her türlü tepkilere karşı irade ortaya koymak, futbolun ve sporun bu tarz olaylardan uzak tutulmasını sağlamak ortak sorumluluğumuzdur. Trabzonspor Kulübü olarak tertemiz formamızın, sportmenlik dışı, provokatör ve şiddet üreten grupların organizasyonlarının içinde gösterilmesinden rahatsızlık duymaktayız. Camiamızın tüm bireylerinin bu hassasiyet ve sağduyu içinde hareket edeceklerine olan inancımız tamdır.”

Yorumlara Git

Gün doğdu, sel suları çekilince hasarın büyüklüğü ortaya çıktı

Yer: Diyarbakır! İdamlıklara şafak operasyonu

Gündem fiyatlar... Türkiye'den Adidas'a soruşturma!

Metin Arolat'ın ölüm sebebi ile ilgili şok detay!

20 Yıl Sonra Türkiye'yi Ziyaret etti! Gurbetçinin tespitleri sosyal medyada bir anda yayıldı