AKİT MENÜ

Gündem

Taksim finansörü belediyeler suç işliyor!

Taksim’deki eylemler sebebiyle bazı sol ve CHP’li belediyelerin eylemcilere arka çıkmaları ve onlara kendi bölgelerinde olmamasına rağmen lojistik destek sağlamaları tepkiye yolaçtı. Akit’e konuşan eski belediye başkanları ve hukukçular, Beşiktaş ve Şişli

2013-06-10 20:49:58

KORAY TAŞDEMİR ŞUAYİP
ALABAY/MEHMET ÖZMEN
AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya, CHP’li belediyelerin Taksim eylemcilerine desteğinin hukukla ve belediyecilikle ilgisinin olmadığını söyledi. Pendik Belediye Başkanlığı görevinde de bulunmuş olan Kaya, hem İstanbul’da hem de Ankara’da birçok belediyenin insanları eylemlere ve saat 21.00’de tencere tava çalmaya davet ettiklerine şahit olduklarını belirterek, “Bunun ne hukukla ne de belediyecilikle ilgisi var” dedi. Kaya, “Bir başka belediyenin sınırları içerisinde yaşanan olaylara siyasal anlamda destek vermek için oradaki insanlara ihtiyaçtan öte bir şeyler yapılıyorsa bunu kabul etmek mümkün değil” ifadelerini kullandı.
CHP’Lİ BELEDİYELER KANUNA
GÖRE ALENİ SUÇ İŞLİYOR
5393 sayılı Belediye Kanunu’nun “Belediye’nin Görev ve Sorumlulukları” başlığı altında ve üçüncü bölümünde yer alan Madde 14 b bendinde, “Belediyenin görev, sorumluluk ve yetki alanı belediye sınırlarını kapsar” deniliyor. Bu hükümlere uymadığı takdirde ise yine Belediye Kanunu’nun 57. maddesine göre görevini yerine getirmeyen belediye hakkında İçişleri Bakanlığı’nın talebi üzerine sulh hukuk hâkimi tarafından karar alınacağı ve ilgili belediyece asliye hukuk mahkemesine itiraz edilebileceği ifade ediliyor.

“HESAP VERECEKLER”
Tüm Hukukçular Birliği Genel Başkanı Mustafa Kuran ise eylemcilerin gece gösteri yapmasının suç olduğunu açıkladı. Kuran, CHP’li belediyelerin, görev sahasının dışına çıkarak da suç işlediğine dikkat çekti. Kuran, “Yasalara göre eylemcilerin gece gösteri yapması suçtur. Belediyelerin, görev sahasının dışında toplumun malını ideolojik olarak hizmete sunması suç olduğu gibi doğru da değildir. İşi kışkırtmaktır, onlara yardım etmektir. Zamanla bunları yapanların kendilerini mahkemede bulacaklarına ve hesap vereceklerine inanıyorum” ifadelerini kullandı.
 

Yorumlara Git

Gün doğdu, sel suları çekilince hasarın büyüklüğü ortaya çıktı

Yer: Diyarbakır! İdamlıklara şafak operasyonu

Gündem fiyatlar... Türkiye'den Adidas'a soruşturma!

Metin Arolat'ın ölüm sebebi ile ilgili şok detay!

20 Yıl Sonra Türkiye'yi Ziyaret etti! Gurbetçinin tespitleri sosyal medyada bir anda yayıldı