AKİT MENÜ

Gündem

ÖNDER heyetinden yeni İstanbul valisine ziyaret

ÖNDER Yönetim Kurulu Üyeleri İstanbul Yeni Valisi Vasip Şahin’i makamında ziyaret etti.

ÖNDER Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan bir heyet İstanbul yeni Valisi Vasip Şahin’i, tebrik etmek, ÖNDER’in yeni projelerini konuşmak ve ÖNDER Genel Merkezi olarak kullanılan Hacı Beşir Ağa Külliyesi restorasyonu hakkında bilgi vermek amacıyla makamında ziyaret etti. Görüşmeye ÖNDER Genel Başkanı Dr. Hüseyin Korkut, Genel Sekreteri Mustafa Canbey, Genel Başkan Yardımcıları, Namık Ayhan ve Halit Bekiroğlu ile Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Yılmaztürk katılım sağladı.

SANAT, BİLİM, KÜLTÜR ALANLARINDA ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ”

Görüşmede İstanbul içinde yapımı devam eden İmam Hatip binaları da konuşuldu. Yeni yapılan binaların tamamlanmamış olmasının, mevcut bazı okullarda ikili eğitime devam edilmesi probleminin doğurduğunu söyleyen Korkut, “bu ayrışmayı sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Sivil teşebbüslerin yanında omuz omuza verdiğimiz Ensar Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, TÜRGEV gibi paydaş kurumlar ile mezun derneklerinin destekleri ve okul idarelerinin yön göstericiliği ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Tüm ülke çapında yapılması planlanan sivil toplum hareketlerinden de bahseden Korkut, sanat, bilim, kültür alanlarında çalışmalar yapıyor, insanlara bu yol ile dokunmaya çalışıyoruz dedi.

EN ÖNEMLİ SORUNUN EĞİTİM KAMPÜSLERİNİN OLMAMASI”

Vali Vasip Şahin ise İstanbul’da eğitim alanında en önemli sorunun eğitim kampüslerinin olmaması, okulların merkezden uzaklaşmamak adına şehir içlerinde, sokak aralarında bahçesi olmayan, dar binalara hapsolması olduğunu söyledi. Özellikle ortaöğretim okulları için şehir dışlarına çıkılarak eğitim kampüslerinin inşa edilmesinin ve bu alanların lise öğrencileri için cazibe merkezlerine dönüştürülmesinin önünün açılması gerektiğini vurgulayan Şahin, inşa edilen yeni okullarında sadece okul olarak değil, tüm çevre halkının kullanabileceği yaşam alanları şeklinde tasarlanması gerektiğini ifade etti.

Samimi bir havada gerçekleşen ve gündem konularının da görüşüldüğü görüşme fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

Yorumlara Git

Avrupa heveslilerine gelsin! Türkiye’de tedavi olan gurbetçi şaşkına döndü

Avrupa Birliği’nin adaleti böyle olur! El koyduğu paranın faiziyle yardım

Kredi kartı borcu olanlar dikkat! Yeni düzenleme geliyor

Sırtüstü yatmanın zararına inanamayacaksınız!

Narin’in arkadaşları susturuldu mu? Bakanlık köye özel ekip gönderdi