AKİT MENÜ

Gündem

Paralelcilerin ihanetleri bitmek bilmiyor

Hükümete karşı darbe girişimleri boşa çıkan paralel yapının, Kobani olaylarını fırsat bilerek çatışmaları nasıl kızıştırdığı kameralara yansımıştı. Star'ın gündeme getirdiği olayın ardından soruşturmayı derinleştiren müfettişler, arabaları panzerle ateşe sürükleyen başka paralelci polisler olduğunu da tespit etti.

2014-11-15 12:54:37

Türkiye, 6-7 Ekim'de karıştı. Meselenin Kobani (Ayn El Arap) olmadığı anlaşıldı. Van'da, olayları hükümete karşı tepki yaratmak için fırsat bilen paralel polislerin panzerli ihaneti de kameralara yansıdı. Söz konusu kayıtlarda polislerin park etmiş araçları, panzer yardımıyla alevlere sürüklediği görüldü.
 
İşte bu oyunun Doğu ve Güneydoğu'daki başka illerde de oynandığı ortaya çıktı. Bölgedeki il ve ilçelerde paralel yapıya mensup polislerin halkı provoke etmek, sokakları karıştırmak için buna benzer eylem yaptığına ilişkin iddialar ortaya atıldı.
 
BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ

Kameralar incelendikçe bu iddiaları doğrulayan görüntüler ortaya çıktı. İçişleri Bakanlığı, kendisine ulaşan bu iddia, görüntü ve görgü tanıklarının ifadelerinden olayın boyutlarının vahim olduğunu tespit edince harekete geçti. Bakanlık, bölgede inceleme yapmak üzere çok sayıda müfettiş görevlendirdi.

 

(Takvim)

Yorumlara Git

Nobel ödülü varmış! Adı Pamuk tavrı sert

Mansur ve Özgür'e karşı ayaklandı! Ekrem İstanbul'u terk etti

Benzine büyük zam! Salı günü pompaya yansıyacak!

Seçil Erzan davasında tahliye kararı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan onayladı! Türkiye ile KKTC arasında yeni dönem