AKİT MENÜ

Gündem

Yezidilerden Erdoğan’a teşekkür

Şeyh Cozel Hüseyin El-Ezidi: “Türkiye bizim elimizden tuttu, gönlünü ve kapılarını açtı. Erdoğan bizi kabul ederek yüreğini açtı” dedi.

2014-11-15 23:32:36

ANKARA - Irak’tan Türkiye’ye sığınan ve ülkede ikamet eden Yezidilerin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda kabul edilmesi, bölgedeki Yezidi varlığına verilen değerin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Türkiye’yi ziyaret eden Yezidi grubun Başkanı Şeyh Cozel Hüseyin El-Ezidi, Erdoğan’ın kendilerini kabul ederek sorunlarını dinlemesinin çok önemli olduğunu belirterek, “Erdoğan bizi kabul ederek yüreğini açtı” değerlendirmesinde bulundu.

Irak’taki IŞİD tehdidinden kaçarak Türkiye’ye sığınan Yezidileri temsil eden bir grup, Ankara’ya gelerek Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edildi. Heyete başkanlık eden Şeyh Cozel Hüseyin El-Ezidi, hem ziyarete dair hem de Yezidilerin talepleri ve bölgedeki son durumları hakkında, açıklamalarda bulundu.

ERDOĞAN’LA GÖRÜŞME

Yezidi heyetin başkanı Şeyh Cozel Hüseyin El-Ezidi, Erdoğan ile yaptıkları görüşmede, Irak’ta hala bir kaos ortamının var olduğunu belirterek, Yezidi vatandaşların sıkıntılarını dile getirdiklerini kaydetti.

Erdoğan’ın kendilerini kabul ederek, sorunlarını ve taleplerini dinlemesinin çok önemli olduğunu ifade eden El-Ezidi, “Erdoğan bize, sadece kendisini değil, tüm Türkiye’nin misafiri olduğumuzu söyledi. Bizlerin hakkını koruyacağını belirtti. Erdoğan bizi kabul ederek yüreğini açtı” dedi.

Yorumlara Git

Gün doğdu, sel suları çekilince hasarın büyüklüğü ortaya çıktı

Yer: Diyarbakır! İdamlıklara şafak operasyonu

Gündem fiyatlar... Türkiye'den Adidas'a soruşturma!

Metin Arolat'ın ölüm sebebi ile ilgili şok detay!

20 Yıl Sonra Türkiye'yi Ziyaret etti! Gurbetçinin tespitleri sosyal medyada bir anda yayıldı