AKİT MENÜ

Gündem

CHP’yi savundu ‘İŞ’i kaptı

CHP’yi savunan Yargıtay üyesine müthiş kıyak… CHP kontenjanından İş Bankası Yönetim Kurulu üyeliğine getirilen Yargıtay 4. Hukuk Dairesi eski Başkanı Mustafa Kıcalıoğlu’nun, görevde bulunduğu süre zarfında adeta CHP’yi koruma görevini üstlendiği ortaya çı

2013-02-03 21:40:22

YENER DÖNMEZ/ANKARA
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti’yi adalet kavramını yok etmekle suçlarken, CHP kontenjanından İş Bankası Yönetim Kurulu üyeliğine getirilen Yargıtay 4. Hukuk Dairesi eski Başkanı Mustafa Kıcalıoğlu’nun, görevde bulunduğu süre zarfında adeta CHP’yi koruma görevini üstlendiği ortaya çıktı.
‘İŞ’İN SIRRI BU KARŞI ÇIKMADA!
CHP’nin tutuklu milletvekili Mehmet Haberal’ı tahliye etmeyen hakimleri tazminata mahkum eden Yargıtay 4. Hukuk Dairesi’nin başkanı olarak hatırlanan Kıcalıoğlu’nun, CHP lehine birçok karara da imza attığı görülüyor. Atatürk’ün İş Bankası’nda sahip olduğu ve Türk Dil Kurumu ile Türk Tarih Kurumu’na miras olarak bıraktığı paylara isabet eden 2000 yılına ilişkin kar payları, bu iki kuruma ödenmemişti. Bunun üzerine TTK ve TDK tarafından CHP aleyhine dava açılmıştı. Dava neticesinde Ankara 2’nci Asliye Hukuk Mahkemesi, kar paylarının TDK ve TTK’ya verilmemesinin hukuka uygun olmadığına ve paranın ilgililere ödenmesine karar verilmişti. CHP tarafından bu karar temyize götürülerek, “TDK ve TTK’nın, daha sonraki anayasal değişikliklerle Atatürk’ün mirasını bıraktığı kurumlar olmaktan çıkarıldığı” iddia edilmişti. Bunun üzerine 2006 yılında temyiz incelemesini gerçekleştiren Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, oyçokluğu ile mahkeme kararının onanmasına karar vererek, CHP’nin temyiz itirazını reddedilmişti. Yargıtay 4. Hukuk Dairesi tarafından kararın verildiği dönemde, söz konusu dairenin üyesi olan Mustafa Kıcalıoğlu, CHP’nin temyiz talebinin haklı olduğunu belirten 3 sayfalık bir karşı oy yazısı kaleme almış ve yerel mahkemenin kararının bozulması gerektiği savunmuştu.
CHP İÇİN HEP İTİRAZDA BULUNDU
Yine Kıcalıoğlu, Yargıtay üyesi olduğu dönemde CHP tarafından açılan ve temyiz talepleri reddedilen birçok davada, hep karşı oy itirazında bulunmuştu. En sonunda, emekli olur olmaz CHP tarafından İş Bankası’na Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanan Kıcalıoğlu, böylece neden bu şekilde davrandığı yönündeki soruları cevapsız bırakmamış oldu.

Yorumlara Git

İstanbul’da peş peşe uyarılar!

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’dan Netanyahu’ya uyarı!

Bakan Bayraktar’dan doğalgaz müjdesi!

İslam Memiş elinde 1 lirası bile olanları uyardı! 12 bin seviyesine çıkacak, uçup gidecek

İflas ettiği söylenen Türkiye'nin 63 yıllık otobüs isyan etti: İflas etmedik, buna son verin