AKİT MENÜ

Ekonomi

Bir buluş da sen yap !

Mersin ASKON Şubesi’nin açılışını yapan Fikri Işık, ilk seferde başarısızlık olsa bile herkesi bir girişim yapmaya davet etti. Bir zamanlar imam-hatipleri kapatarak meslek liselerini engelleyenlerin sonunda elemansız kaldığını söyledi

Güncelleme Tarihi:

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Başıma icat çıkarma’ cümlesinin yerini artık ‘Bir buluş da sen yap’ almalı. Bir girişimde de sen bulun. Belki başarısız olabilirsin ama, bir defa başarısız olursun ancak ikincide, üçüncüde başarırsın” dedi.

REKABET GİRİŞİMCİYLE OLUYOR

Işık, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Mersin Şubesi’nin açılışında yaptığı konuşmada, “Girişimciniz yoksa bu yarışta saf dışısınız. Artık ülkelerin rekabetleri, devletlerin rekabetleri değil, şirketlerin rekabetine döndü. Artık pek çok ülke kendi şirketinin menfaatini savunmayı devletinin menfaatini savunmak olarak görüyor” dedi. Işık, devlet başkanlarının başka bir ülkeye gidip herhangi bir şirketin ihale alması için kulis yapmasının normal karşılandığını ifade ederek, artık rekabetin girişimciler üzerinden yürütüldüğünün altını çizdi.

EKONOMİNİN BELKEMİĞİ

Işık, bu açıdan sanayici ve iş adamları derneklerini çok önemsediklerini belirterek, dünyada olduğu gibi Türkiye’nin ekonomisinde de KOBİ’lerin ekonominin bel kemiği olduğunu ifade etti.

 

Yorumlara Git

Acun Ilıcalı’dan skandal iddialara cevap Samandıra’da… Bir daha tekrarlanmayacak dedi ve…

Kararını duyurdu: Çileden çıktı ve bir daha diyerek sözleri söyledi...

Başkan Erdoğan duyurdu! Kredi notu 3 kuruluş tarafından artırılan tek ülke Türkiye oldu

24 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

Eski Lübnan Başbakanı Hariri'den, ülkenin güneyindeki halka destek olma çağrısı