AKİT MENÜ

Gündem

Davutoğlu Filipinler’de

Avustralya’daki programını tamamlayan Davutoğlu, resmi ziyarette bulunmak üzere Filipinler’e gitti. Davutoğlu, Avustralya’da son olarak BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile görüştü.

2014-11-17 08:37:13

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Avustralya’nın Brisbane kentindeki programını tamamlamasının ardından özel uçak “TUR” ile TSİ 12.10’da Filipinler’e gitti. Başbakan Davutoğlu’nu, Brisbane Havalimanı’ndan, Türkiye’nin Kanberra Büyükelçisi Reha Keskintepe ile Avusturyalı yetkililer uğurladı. Davutoğlu ile eşi Sare Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de Filipinler’e gitti.

BAN Kİ-MUN’LA GÖRÜŞTÜ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile görüştü.

G20 Liderler Zirvesi dolayısıyla Avustralya’nın Brisbane kentinde bulunan Davutoğlu, Filipinlere geçmeden önce de ikili temaslarını sürdürdü.

Başbakan Davutoğlu, Brisbane kentinde, BM Genel Sektereti Ban Ki-mun ile bir araya geldi.

Görüşmede, Suriye, Kıbrıs ve terörizmle mücadele konularının ele alındığı öğrenildi.

Başbakan Davutoğlu, görüşmede, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Espen Barth Eide’nin girişimlerini desteklerini bildirdi.

Davutoğlu ile Ban Ki-mun’nun, Suriye’de Mistura’nın çalışmalarıyla ilgili görüş alışverişinde de bulunduğu ifade edildi.

Ban Ki-mun, ayrıca Başbakan Davutoğlu’na, iklim değişikliği konusunda, G20 Zirvesi sürecindeki tutumu ve bu meseleyle ilgili kullandığı ifadeleri dolayısıyla teşekkür etti.

Türkiye’nin G20 2015 Dönem Başkanlığını önemsediklerini ifade eden Ban Ki-mun, bu dönemi, Birleşmiş Milletler gündeminde yer alan konuların ilerletilmesi açısından bir şans olarak değerlendirdiğini kaydetti.

BASIN TOPLANTISI

Başbakan Davutoğlu, Avustralya’da G-20 Liderler Zirvesi’nin yapıldığı Brisbane Kongre Merkezi’nde uluslararası medyaya yönelik basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu, burada özetle şunları söyledi:

l “Bu yıl G-20 liderleri olarak biz bu noktada Ebola kriziyle mücadeleyi desteklemek için elimizden geleni yaptık ve yapacağız. Umuyoruz ki önümüzdeki yılki toplantıya kadar bir başka uluslararası salgın ortaya çıkmaz, Ebola krizi de çözülmüş olur.”

l “Maalesef mülteci meselesi çok fazla ayrıntılarıyla görüşülemedi. Toplantılarımız içerisinde bu konuları esasında ayrıntılarıyla ele aldık ama yayınladığımız bildiride Ortadoğu’daki krizle alakalı özel bir atıf noktası da var. Uzun müzakereler sonrasında Türkiye’nin bir atıfta bulunma teklifi yerini buldu ve kayıtlara geçti.”

Yorumlara Git

Gün doğdu, sel suları çekilince hasarın büyüklüğü ortaya çıktı

Yer: Diyarbakır! İdamlıklara şafak operasyonu

Gündem fiyatlar... Türkiye'den Adidas'a soruşturma!

Metin Arolat'ın ölüm sebebi ile ilgili şok detay!

20 Yıl Sonra Türkiye'yi Ziyaret etti! Gurbetçinin tespitleri sosyal medyada bir anda yayıldı