AKİT MENÜ

Gündem

CHP 'Kolombçu' çıktı!

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tarihçi danışman bulması önerisinde bulundu.

2014-11-17 18:16:53

Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Amerika’yı Müslüman gezginlerinin keşfettiği yönündeki açıklamalarının dünya basınında manşet olduğunu belirten Akif Hamzaçebi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tarih danışmanı bulması önerisinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 'tarih bilmediğini' iddia eden Hamzaçebi, “Ben ona Fatih Sultan Mehmed’i örnek almasını öneririm. Osmanlı’ya sahip çıkarken, İslam medeniyetine sahip çıkarken bari doğru sahip çık. Henüz Başbakan iken, bir grup toplantısında ‘İnsanımıza 200 yıldır bir istikamet dayatılıyor’ dedi. 200 yıllık tarihin başlangıcına gittiğimizde 1808’i görürüz. 2. Mahmud’un padişah olduğu dönemdir. 2. Mahmud modernleşmenin, batılılaşmanın öncüsü olan bir padişahtır. Biz zannediyorduk ki, Sayın Erdoğan’ın sadece Cumhuriyetle problemi var, onun yenilikçi padişahlarla da problemi olduğu o grup toplantısında ortaya çıkmıştı” dedi.

Neden Fatih’i örnek verdiğini açıklayan Hamçzaçebi, “Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u fethettikten sonra Truva’ya gider. Truva’da tarihçilerden, yetkililerden bilgi alır. Ve ayrılırken der ki, ‘Hektor’un intikamını aldık.’ Hektor Truva Savaşı’nın Anadolulu bir kahramanı. ‘Hektor’un intikamını aldık’ cümlesi Fatih Sultan Mehmed’in bu topraklarda kurulmuş olan bütün imparatorlukların, bütün devletlerin mirasçısı olduğu anlayışını ifade eder. O kültürlerin de hepsini sahiplenir. Şimdi Sayın Erdoğan 200 yıllık bir tarihi geçmişe giderek yenilikçi padişahlara bile tahammülü olmadığını gösteriyor, 91 yıllık Cumhuriyetle de problemi olduğu gibi” diye konuştu.

Güvenlik Bakanlığı kurulacağı iddialarıyla ilgili sorulara cevap veren Hamzaçebi, “Bu hükümetin zihninin perde arkasında ne var onun arkaya çıkması bakımından bu önemli. Güvenlikçi bir devlet anlayışı. Bunların aklında sadece güvenlik vardır, otoriterleşme, milletin özgürlüğüne müdahale etme anlayışı vardır” ifadelerini kullandı.

Yorumlara Git

Gün doğdu, sel suları çekilince hasarın büyüklüğü ortaya çıktı

Yer: Diyarbakır! İdamlıklara şafak operasyonu

Gündem fiyatlar... Türkiye'den Adidas'a soruşturma!

Metin Arolat'ın ölüm sebebi ile ilgili şok detay!

20 Yıl Sonra Türkiye'yi Ziyaret etti! Gurbetçinin tespitleri sosyal medyada bir anda yayıldı