AKİT MENÜ

Gündem

Çapulcu avukata 2 yıl hapis talebi

Gezi isyanında, çapulcuların yaktığı ve ardından da ters çevirdiği bir polis aracının üzerine çıkarak poz veren İstanbul Barosu Avukat Hakları Merkezi Yürütme Kurulu üyesi avukat Yeşinil Yeşilyurt hakkında, iki yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı.

2014-11-19 08:21:33

Gezi isyanı sırasında çapulcular tarafından Taksim’de yakılarak ters çevrilen polis aracı üzerinde sol yumruğunu kaldırarak poz veren ve söz konusu fotoğrafını “Instagram”da paylaşan İstanbul Barosu Avukat Hakları Merkezi Yürütme Kurulu üyesi avukat Yeşinil Yeşilyurt hakkında iki yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı.

YEŞİLYURT, KAMU MALINA ZARAR VERME SUÇUNU VE BU SUÇU İŞLEYENLERİ ÖVDÜ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı; gazetemizin 10 Kasım 2013 tarihli “Alın size delil” başlıklı sürmanşet haberinde yer alan ve avukat Yeşinil Yeşilyurt’un Gezi olaylarında yanan polis aracında poz verdiği gösteren fotoğrafı delil kabul etti.

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ocak tarafından hazırlanan iddianamede; Yeşinil Yeşilyurt’un, “Kamu malına zarar verme suçunu ve bu suçu işleyenleri övdüğü ve bununla ilgili çektirmiş olduğu fotoğrafı Facebook, Twitter ve Instagram adlı paylaşım sitelerinde paylaşmak suretiyle isnat olunan suçu işlediği”ne dikkat çekildi.

İstanbul 6. Asliye Ceza Mahkemesi; söz konusu iddianameyi kabul etti. Yeşinil Yeşilyurt’un yargılanacağı davanın ilk duruşması 3 Şubat 2015 tarihinde görülecek.

AVUKATIN “ÖZEL HAYAT” ŞİKAYETİNE TAKİPSİZLİK

Basın Savcısı Hüseyin Parlakkılıç, Yeşinil Yeşilyurt’un haberi hazırlayan Haber Müdürümüz Kenan Kıran hakkında ‘özel hayat’ şikayetine takipsizlik kararı verdi.

Kararda; “İnternet gibi herkesin yasal-gayri yasal yollarla girebileceği bir platformda paylaşılmış olması fotoğrafın her ne kadar özel olsa da özel hayata ilişkin bir fotoğraf olarak kabulü mümkün değildir. Bu nedenle müştekiye ait olan ve özel sayılması gereken pozlarına ilişkin fotoğrafın etik olmayan şekilde basın ve yayın yoluyla yayınlanması suretiyle ifşa edilmesi eyleminde atılı suçun oluşmayacağı sonucuna varılmıştır” denildi.

Yorumlara Git

Koç Afrika’ya açıldı! Suudi Arabistan’da şov, Mısır’da dev yatırım

Kemalist vesayet sürsün istiyorlar

Medyada bilgi kirliliğine sebep olan cezasız kalmasın

Allah’tan kork Ekrem!

101 İHA birçok şehri aynı anda vurmak için havalandı! Hepsi peş peşe yere çakıldı