AKİT MENÜ

Gündem

Saldırgana büyük tepki

Gazetemiz muhabiri Mehmet Özmen’in Paralel devlet yapılanmasının sözcülüğünü üstlenen Zaman Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve korumaları tarafından saldırıya uğramasına milletvekilleri ve STK’lardan gelen tepkiler çığ gibi büyüyor.

2014-11-19 08:36:42

MUHAMMED UZUN / İSTANBUL - TÜYAP Kitap Fuarı’nda Zaman Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve korumaları tarafından gazetemiz muhabiri Mehmet Özmen’e gerçekleşen saldırı kamuoyunda tepki topladı. Birçok siyasinin ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi saldırıyı kınadı ve Ekrem Dumanlı’nın istifa etmesi gerektiğini söylediler.

ÖZTÜRK: DUMANLI’NIN MİLİTANCA DAVRANIŞI TERBİYESİZLİKTİR

Türkiye Yazarlar Birliği(TYB) İstanbul Şube Başkanı Hüseyin Öztürk, “Gazeteci arkadaşımıza yapılan saldırıyı kınıyoruz. Bu saldırı hem terbiyesizlik hem de küstahlıktır. Bunu bir gazetecinin gazeteciye yapması ise ayrı bir üzücü durumdur. Böyle sert bir öfke göstermelerine biz anlam veremedik. Takdirle okuduğumuz Akit’in muhabirine yapılan bu saldırı tüm arkadaşlarımıza yapılmış bir saldırıdır. İslami gazetelere ve İslami kişilere ses çıkartmıyorlar ama farklı mensuptan olsa ortalığı karıştırırlardı. Gazetecinin işi soru sormaktır. Soruyu beğenmiyorsan, cevap vermezsin. Saldırmak, gömleğini yırtmak da neyin nesi? Bu militanca davranışı biz kınıyoruz” şeklinde konuştu.

KÜÇÜK: DUMANLI’NIN GAZETECİLİĞİ BİTMİŞTİR

Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Cem Küçük, Ekrem Dumanlı’nın gazetecilik faaliyetinin bittiğini söyledi. Küçük; “Bir yayın yönetmeni kendisine sorulan bir soruya kızıp, muhabirin yakasına yapışıyorsa o kişinin bırakın yayın yönetmenliğini yazı bile yazmaması lazım” dedi. Paralel Yapı’nın yayın yönetmeninin saldırısının basın, yayın ve meslek ilkeleri açısından kabul edilemez olduğunu kaydeden Küçük; “Muhabir arkadaşımız normal soru soruyor. Gazeteci soru sormakla mükelleftir. Başbakana, Cumhurbaşkanını ne gibi sorular sorulduğunu ekranlarda görüyoruz. Halbuki bunun üzerine Ekrem Dumanlı’nın dayanamayıp, muhabirin yakasına yapışması ve etrafındaki akbabaların birden muhabire saldırmasının kabul edilebilir bir tarafı yok. Bu arkadaşımız Cumhuriyet, Radikal ve Hürriyet muhabiri olsaydı bugün bütün meslek grupları ayağa kalkar. Kıyamet kopartırlardı. Ama iş Akit, Yeni Şafak, Star olunca hiç akıllarına böyle bir şey gelmiyor. Bu saldırıyı görüşü, fikri ne olursa olsun herkesin kınaması gerekir” şeklinde konuştu.

MEDYA DERNEĞİ DE KINADI

Medya Derneği de Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve korumasının gazetemiz muhabiri Mehmet Özmen’i darp etmesini kınadı.

BASIN KONSEYİ’NDEN BÜYÜK PİŞKİNLİK

İllegal Basın Konseyi, Ekrem Dumanlı ve avanesinin gazetemiz muhabiri Mehmet Özmen’e yaptıkları saldırıya ilişkin kendilerinden beklenen bir pişkinliğe imza attı.  

Dumanlı’ya sadece soru soran ve sorduğu soru sebebiyle saldırıya maruz kalan muhabirimiz Mehmet Özmen’i de kınayarak neden “illegal Basın Konseyi” olduklarını bir defa daha ortaya koyan Konsey’in açıklamasında, “Gazetecilerin kışkırtıcı tavırlarla meslektaşlarını taciz etmelerini de gösterilen tepkileri de anlamak mümkün değildir” denildi.

“BADEM BIYIK MASKESİ DÜŞTÜ CANAVAR RUH ORTAYA ÇIKTI”

AK Parti MKYK Üyesi Prof. Dr. Mazhar Bağlı, “Memlekette bunların sırıtan o badem bıyığı maskesinin arkasında bir canavar ruh taşıdıklarını, bir kindarlık beslediklerini bizim görmemiş olmamız onların başarısı değil, bizim iyi niyetimizdir. Zaten bunlar böyledir. Kimseye bir tahammülleri yok. Diyalog, miyalog şeyleri işin tamamen şov kısmı. Arka planda son derece faşist bir ruh var. Bütün bunlar da o çirkin yüzlerini saklamaya yönelik kullanılan maskelerdi. Sırıtan badem bıyık maske düştü kin kusan gerçek yüzleri ortaya çıktı” dedi.

BAĞIŞ: BİR SORUYA BİLE TAHAMMÜL EDEMİYORLAR

Avrupa Birliği eski Bakanı Egemen Bağış, yıllarca millete diyalog masalı anlatanların aslında diyaloga hiç açık olmadığını söyledi. Bağış; “İsrail’in Mescid-i Aksa’da yaptığı zulme çıt çıkaramayanlar, lafa gelince basın özgürlüğünün, ifade özgürlüğünün, şeffaflığın bekçisi olduğunu ifade edenler, kendileri ile ilgili bir soruya bile tahammül edemiyorlar. Milletimiz 30 Mart ve 10 Ağustos’ta onlarla ilgili kararını verdi. Son yaşananlar malumun ilanından başka bir şey değil” diye konuştu.

USLU: ÖZMEN’E SALDIRIP TARTAKLAYAN ŞEHİR EŞKIYALARINI KINIYORUM

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu da, sosyal paylaşım adresi twitter üzerinden şahsi hesabından arkadaşımıza yapılan saldırıyı kınadı ve  “Kitap Fuarı’nda gazeteci Mehmet Özmen’e saldırıp tartaklayan şehir eşkıyalarını kınıyorum. Şiddet saldırganların psikolojisini göstermektedir” açıklamasında bulundu.

Yorumlara Git

Avrupa heveslilerine gelsin! Türkiye’de tedavi olan gurbetçi şaşkına döndü

Avrupa Birliği’nin adaleti böyle olur! El koyduğu paranın faiziyle yardım

Kredi kartı borcu olanlar dikkat! Yeni düzenleme geliyor

Sırtüstü yatmanın zararına inanamayacaksınız!

Narin’in arkadaşları susturuldu mu? Bakanlık köye özel ekip gönderdi