AKİT MENÜ

Gündem

Irak’a 10, Taksim’e 13 savaş muhabiri

Gezi Parkı eylemlerinin başladığı ilk günden itibaren olayların dış bağlantılı olduğu belirtilirken, bunun en güzel delili ise CNN International kanalının Taksim’e göndermiş olduğu muhabir sayısı. Söz konusu kanalın 2003 yılında kendi ülkesinin Irak ile g

2013-06-13 20:09:22

RAMAZAN ALKAN / ANKARA - Dış basının Gezi Parkı eylemlerine gösterdiği ‘teveccüh’ oynanan oyunu açık ediyor. Başta CNN International, BBC gibi uluslararası basın kuruluşları olmak üzere batı medyası Gezi Parkı olaylarını Türkiye’de iç savaş varmış gibi aktarmaya devam ediyor. Dünyadaki para babalarının elinde olan dış basın, polise molotof atan göstericileri masum aktivistler, polisi ise diktatör başbakanın askerleri olarak gösteriyorlar. Suriye’de ve dünyanın çeşitli yerlerinde yaşanan gelişmelere ise sessiz kalan bu medya organlarının ülkemizde eylemlere haddinden fazla önem vermesi son derece anlamlı bulunurken, “Bu ilgi neden?” sorusunu akıllara getiriyor.
IRAK SAVAŞI’NA 10,
TAKSİM’E 13 SAVAŞ MUHABİRİ
Gezi Parkı eylemlerinin başladığı ilk günden itibaren olayların dış bağlantılı olduğu belirtilirken, bunun en güzel delili olarak ise CNN International kanalının Taksim’e göndermiş olduğu muhabir sayısı gösteriliyor. Söz konusu kanalın 2003 yılında kendi ülkesinin Irak ile girmiş olduğu savaşta Irak’a sadece 10 savaş muhabiri gönderirken, Taksim’de bir anda gelişen olaylara kısa süre içerisinde 13 savaş muhabiri göndermesi oynanan büyük oyunun göstergesi olarak yorumlanıyor. CNN, Taksim’deki eylemleri 7 saat canlı yayınla izleyicilerine duyururken, bu duruma Amerikalıların bile anlam veremediği belirtiliyor.
REYHANLI’DAKİ CNN CANLI YAYIN ARACI…
Türkiye üzerinde oynanan oyunlar bir bir ortaya çıkarken, güneyde yaşanan gelişmeler bir hayli endişe verici. İddialara göre yurt geneline yayılmak istenen olayları provoke etmek isteyen dış güçler, Suriye’den 100 kişilik bir grubu Türkiye’ye sokarak polise ve askerlere yönelik provokatif saldırılar planladılar. Türkiye’de kanlı eylemler yapması planlanan ‘100 kişilik özel tim’ başarılı ve gizli bir operasyonla ortadan kaldırılırken, karanlık güçlerin Gezi Parkı eylemlerini bu yolla daha da büyütmek istedikleri ileri sürülüyor. CNN kanalının günlerdir Hatay-Reyhanlı’da canlı yayın aracı bekletmesi, iddiaları güçlendiriyor.
EYLEMLER ÖNCESİ KANALLARIN HAZIRLIĞI
Gezi Parkı eylemlerindeki dikkat çekici diğer bir gelişme ise, dış basının eylemler başlamadan günler önce İstanbul’da hazırlıklara başlamış olması. CNN International’ın eylemlerin başladığı 31 Mayıs tarihinden günler önce canlı yayın aracı kiraladığı öğrenildi. Uluslararası ajanslardan Associated Press ve Reuters’ın da Taksim’deki olayları izleyicilerine aktarabilmek için yer kiraladığı gelen bilgiler arasında.
DIŞ BASININ ‘DİLİ’
Uluslararası basın kuruluşlarının Gezi Parkı olaylarını aktarırken kullandıkları dil de provokasyonu gözler önüne seriyor. Basın kuruluşları kullandıkları sözcüklerle vatandaşlar üzerinde Türkiye’deki durumun kötü olduğu, devletin vatandaşına savaş açtığı algısı oluşturulmak istendiği belirtiliyor. Haberlerde geçen söz gruplarından bazıları şöyle: Diktatör Tayyip, Türk savaşı, Türk Baharı, Türkiye’de iç savaş, özgürlükler, polis terörü, şiddet, yeşil katliamı, sivil eylem, direniş, özgürlük mücadelesi, gençliğin demokrasi arayışı, genç aktivistler…  
DIŞ BASIN MOLOTOFA KÖR
Dış basının olayları verirken göstericileri ise masum gençler olarak göstermeye çalışması, eylemlerin arkasındaki güçlerin maskesini düşürüyor. Uluslararası basın kuruluşları polise taş ve sopalarla saldıran ve çoğunlukla terör örgütü PKK sempatizanlarının kullandığı molotof bombalarını görmezden geliyorlar.
 

Yorumlara Git

Gün doğdu, sel suları çekilince hasarın büyüklüğü ortaya çıktı

Yer: Diyarbakır! İdamlıklara şafak operasyonu

Gündem fiyatlar... Türkiye'den Adidas'a soruşturma!

Metin Arolat'ın ölüm sebebi ile ilgili şok detay!

20 Yıl Sonra Türkiye'yi Ziyaret etti! Gurbetçinin tespitleri sosyal medyada bir anda yayıldı