AKİT MENÜ

Gündem

17 milyon öğrenci karnelerini aldı

Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 17 milyon öğrenci, dün karne alarak 3 ay sürecek yaz tatiline girdi. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ankara’da düzenlenen törenle öğrencilere karnelerini dağıttı.

2013-06-14 20:27:12

ANKARA
Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 17 milyon öğrenci, dün karnelerini aldılar. Öğrenciler, 180 iş günü ve yaklaşık 8 ay süren eğitim-öğretim yılının yorgunluğunu, 3 ay sürecek yaz tatilinde atacak. İlköğretim ve lise son sınıf öğrencileri mezuniyetin yanı sıra yaz tatilinde sınava girme, sınav sonucu öğrenme, tercih yapma ve kayıt heyecanı yaşayacak. Lise son sınıf öğrencilerinin katılacağı Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) bugün başlıyor. LYS’ler 15-16, 22-23 Haziran’da 5 oturum halinde gerçekleştirilecek. 2013-2014 eğitim-öğretim yılında, ilk zil 16 Eylül Pazartesi günü çalacak. Anaokulu ve ilköğretim birinci sınıf öğrencileri 9 Eylül’den 13 Eylül’e kadar “uyum programı”na alınacak. Birinci yarı yıl 24 Ocak 2014’te sona erecek. Yarı yıl tatili, 27 Ocak-7 Şubat 2014’te yapılacak. İkinci dönemin ilk dersi 10 Şubat’ta görülecek. 2013-2014 eğitim-öğretim yılı, 13 Haziran’da tamamlanacak.
Bakan Avcı, karne dağıttı
Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gölbaşı’ndaki Hacılar İlkokul ve Ortaokulunda öğrencilere karne dağıttı. Avcı, okulun öğretmenler odasında yaptığı açıklamada, karne günü olması nedeniyle herkesin, öğrencilerin heyecanlı olduğunu düşündüğünü ancak kendisinin ve Milli Eğitim camiasının daha heyecanlı olduğunu söyledi. Güzel bir ders yılı geçirildiğini ifade eden Avcı, yeni düzenlemeler nedeniyle zorlanılan alanlar olduğunu, öğretmenlerin, okul yöneticilerinin bu düzenlemelerden kaynaklanan geçici sıkıntıları çözümlemede gösterdikleri sabır, dirayet ve başarı için kendilerine teşekkür etti. Gelecek yıl bu sorunların büyük kısmını biraz daha halletmiş olarak, daha rahat bir ders yılı yapılacağını belirten Avcı, zaman içinde sistemin oturacağını söyledi. Düzenlemeler nedeniyle bazı okullarda, dersliklerde sıkıntılar yaşandığını aktaran Avcı, velilerin de bu konularda anlayışlı olduğunu belirterek onlara da teşekkür etti. Velilere bazı çocukların karnelerindeki notlarının beklentileri karşılamayabileceğini ifade eden Avcı, karnelerin bir anlamda çocukları motive etmek için düzenlenen belgeler olduğunu, tartışılmaz belgeler olmadığını o nedenle çocukları üzmemeleri gerektiğini söyledi. “Yaz tatiline giden öğretmenler küçük de olsa çam sakızı, çoban armağanı bir iyi haber de bekliyor olabilirler” diyen Avcı, öğretmenlerin yer değiştirme sürelerinin hesaplanmasında bu yıl 31 Aralık’ın esas alınacağını kaydetti. Açıklamaların ardından Avcı, öğretmenlere teşekkür ederek hediyeler verdi. Daha sonra öğrencilere karnelerini dağıtan Avcı, kurşun kalem, mp3 ile “Yürek Dede ile Padişah” ve “Serçe Kuş” isimli kitaplar hediye etti.

Yorumlara Git

Cumhurbaşkanı Erdoğan onayladı! Türkiye ile KKTC arasında yeni dönem

Gün doğdu, sel suları çekilince hasarın büyüklüğü ortaya çıktı

Yer: Diyarbakır! İdamlıklara şafak operasyonu

Gündem fiyatlar... Türkiye'den Adidas'a soruşturma!

Metin Arolat'ın ölüm sebebi ile ilgili şok detay!