AKİT MENÜ

Ekonomi

Türkiye ürünleri Avrupa kalitesinde, Asya fiyatında

Bankasya Genel Müdürü Ahmet Beyaz, Genel Müdür Yardımcıları Murat Demir ve Mahmut Yalçın, Endonezyalı işadamlarıyla birlikte poz verdi.

2013-06-14 20:29:52

İBRAHİM ACAR / CAKARTA
Endonezya’ya iş gezisi düzenleyen Bankasya heyetini ağırlayan Devlet Başkanı Eski Yardımcısı Yusuf Kalla, iki ülke arasındaki ilişkilerin düşük olmasından yakınarak, Türkiye menşeli ürün ve hizmetlere övgüler yağdırdı. Bankasya Genel Müdürü Ahmet Beyaz ve beraberindeki heyetin onuruna verdiği öğle yemeğinde konuşan Yusaf Kalla, “Maalasef zayıf bir ilişkimiz var. Türkiye ile Endonezya arasındaki mesafenin uzak oluşunu buna bahane alarak gösteremeyiz. Türk işadamları ve girişimcileri buraları uzak diyarlar olarak görmemeli” dedi.
Aynı zamanda Endonezya’nın ileri gelen işadamlarından olan ve 2014’te yapılacak yerel seçimlerde devlet başkanlığı için adı geçen ve yıpranmamış en güçlü aday olarak bilinen Yusuf Kalla, önemli ticari analizlerde bulundu. Türkiye’nin Endonezya’ya olan uzaklığının Çin’e olan uzaklığıyla aşağı yukarı aynı olduğunu belirten Yusuf Kalla, Çin’deki uzak maliyetler nedeniyle işadamlarıyla yatırımcıların genellikle bu ülkeyi tercih ettiğine dikkat çekti.
İki ay önce Tuskon’nun davetlisi olarak kalabalık bir işadamı grubuyla birlikte İstanbul’a geldiğini hatırlatan Yusuf Kalla, “Her zaman söylüyorum. Türkiye’de de anlattım, burada da her fırsatta anlatıyorum. Türkiye menşeli ürünler veya Türkiye’de üretilen ürünler kalite bakımından Avrupa ayarında olmasına rağmen Asya fiyatıyla piyasaya sunuluyorlar. Türkiye’nin sanayi ve üretim tecrübesinden yararlanmak istiyoruz. Bu nedenle Türkiyeli işadamları ve yatırımcılar burayı uzak olarak algılayıp gelmemezlik yapmamalı. Ulaştırma ve navlun maliyetlerinin yüksek olduğu konusunda yanlış bir kanaat var. Türk Hava Yolları ile bizim ulusal hava yolu şirketimizin buraya seferleri var. Diğer hava yolu şirketlerinin de var. Ortak fuarlar ve işbirliğimizi geliştirecek platformlar düzenlemeliyiz” diye konuştu.
BANKACILIK SEKTÖRÜMÜZÜN
YÜZDE 80’İ YABANCILARIN ELİNDE
Endonezya’daki bankacılık sektörü hakkında bilgi veren Yusuf Kalla, bu sektörde de işbirliği önerisinde bulundu. Endonezya’nın özellikle bankacılık konusunda çok rahat olduğunu belirten Kalla, “Maalesef bankalarımızın yüzde 80’i yabancıların elinde. 250 milyon nüfuslu ülkemizde yabancı gruplar ya yüzde 100’ü kendilerine ait olan bankalar kurmuşlar ya da yerli ortaklar aracılığıyla bu sektördeki yerlerini almışlar” şeklinde konuştu.
Malezya, Dubai ve Katar’dan gelen İslami bankacıların Endonezya’da iyi çalışmalar yaptığının altını çizen ünlü işadamı Yusuf Kalla, Endonezya hükümetinin sukuk konusunda önemli düzenlemeler yaparak hem girişimcilerin önündeki engelleri ortadan kaldırdığını hem de bu sektördeki vergileri düşürdüğünü kaydetti.
 

Yorumlara Git

Otobüste panik! Elindeki tüpü yere düşürünce dehşet dolu anlar yaşandı

Sarıgül Mourinho'yu Uyardı! Sonun kötü olur demiştim

Uyuşturucu ile mücadelede NARVAS DÖNEMİ! Narkotik vaka analiz sistemi

22 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

QUAD liderlerinden ‘Ateşkes’ açıklaması!