AKİT MENÜ

Gündem

Gezi isgali bitti

19 gündür süren müsamere dün bitti. Başbakan Erdoğan’ın 3 gündür boşaltılması çağrısı yaptığı Taksim’de öğlen saatlerinden itibaren göstericilerin bir kısmı Gezi Parkı’ndan ayrılırken, parktan çıkmamakta ısrar eden illegal örgütlere akşam saatlerinde müda

2013-06-16 00:30:00

HABER MERKEZİ
19 gündür süren Gezi Parkı işgali dün sona erdi.
Günlerdir Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın alanın boşaltılması yönünde yaptığı çağrıların ardından dün öğleden sonra eylemcilerin bir kısmı alanı terkederken, polisin alanda kalan illegal örgüt mensuplarına akşam saatlerinde yaptığı parkı boşaltmaları yönündeki anonslara taşla karşılık verilmesi üzerine müdahale başladı.
Taksim Gezi Parkı’na polisin biber gazlı ve tazyikli suyla müdahalesi sırasında eylemcilerden bazıları Tarlabaşı ve İstiklal Caddesi yönüne kaçtı.
Gezi Parkı’na çıkan merdivenlerin arka tarafından TOMA’larla parka giren polis ekipleri, eylemcilere müdahalede bulundu. Çevik kuvvet ekipleri merdivenlerin önünde set oluşturdu.
Parktaki yasa dışı flamaları söken polis ekiplerine eylemciler tarafından taş ve şişe atıldı.
Tarlabaşı ve İstiklal Caddesi yönüne kaçıp buralarda toplanarak slogan atan gruplara da tazyikli suyla müdahale edildi.
Polis, müdahale boyunca “Lüftfen Gezi Parkı’nı boşaltın. Kimsenin zarar görmesini ve canının yanmasını istemiyoruz” ve “Yaptığınız kanunsuz bir eylemdir, lütfen parkı boşaltın” şeklinde uyarı yaptı.
Müdahale sırasında yaralanan bazı eylemcilere Taksim Meydanı çevresindeki ambulanslarda müdahale edilirken, bazıları da hastaneye götürüldü.
Müdahale sırasında Taksim Meydanı trafiğe kapatılırken, kimsenin meydana girişine izin verilmedi.
Öte yandan, Taksim Gezi Parkı’na müdahale, bazı yerli ve yabancı basın kuruluşları tarafından canlı yayınlandı.
VALİLİK: 29 YARALI VAR
İstanbul Valiliği, Taksim Gezi Parkı’na yapılan müdahale sonucu hastanelere 29 kişinin intikal ettiğini, ağır bir vakanın bulunmadığını bildirdi.
Valilikten yapılan açıklamada, “Bu akşam saatlerinde Taksim Gezi Parkı’nda yapılan müdahale sonucu hastanelere 29 vatandaşımız intikal etmiş olup ağır bir vaka yoktur. Ayakta tedavi gören vatandaşlarımıza gerekli sağlık müdahaleleri yapılmaktadır” denildi.
KAMYONLARCA
ÇÖP ÇIKTI
Polisin Gezi Parkı müdahalesinin ardından temizlik işçileri parkta temizlik yaptı. Gezi Parkı’nı temizlikçi ordusunun temizlediği ve kamyonlarla çöp çıkardığı, yabancı basının temizlik işlemine büyük ilgi gösterdiği gözlendi.
SOSYAL MEDYA
PROVOKATÖRLERİ İŞ BAŞINDA
Taksim’de polis ekiplerinin uzun süren anonslarının ardından müdahale başlayınca, sosyal medyada da aynı anda provokasyonlar başladı.  Sosyal medyada bazı sanatçıların da alet olduğu provokasyonlarda, olaylar sırasında çok sayıda kişinin feci şekilde yaralandığı, sözde yaralılara sağlık müdahalesine bile izin verilmediği yalanları dönmeye başladı.
Çok sayıda kan anonsu verilirken, ilgili numaralara dönen İHA muhabiri, ya olaydan habersiz insanların numaralarının verildiğini ya da talebin kan hastalıklarıyla ilgili olduğunu belirledi.
Doğan Haber Ajansı (DHA) Taksim Gezi Parkı’nda dün akşamki müdahaleyle ilgili canlı yayın altında eski görüntüleri yayınladı.
CHP’LİLER YİNE MEYDANDA
CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak’ın aralarında bulunduğu CHP’li milletvekilleri provokatörlere destek için Gezi Parkı’na geldi!
AA MUHABİRİ YARALANDI
Harbiye ve Tarlabaşı’nda küçük gruplar polise taşla saldırdı.
Unkapanı Köprüsü, Taksim yönüne doğru trafiğe kapatıldı. AA Foto Muhabiri Bülent Doruk da eylemcilerin attığı taş sonucu elinden yaralanırken hastanede tedavi altına alındı.

Yorumlara Git

Gün doğdu, sel suları çekilince hasarın büyüklüğü ortaya çıktı

Yer: Diyarbakır! İdamlıklara şafak operasyonu

Gündem fiyatlar... Türkiye'den Adidas'a soruşturma!

Metin Arolat'ın ölüm sebebi ile ilgili şok detay!

20 Yıl Sonra Türkiye'yi Ziyaret etti! Gurbetçinin tespitleri sosyal medyada bir anda yayıldı