AKİT MENÜ

Dünya

ABD üniversitelerindeki Müslüman öğrencilerden namaz atağı

Müslüman Öğrenciler Derneği, kısa adı ile MSA, ABD'deki Müslüman Üniversite öğrencilerinin birlik ve beraberliği gibi önemli bir misyon taşıyor.

Müslüman Öğrenciler Derneği, kısa adı ile MSA, ABD'deki Müslüman Üniversite öğrencilerinin birlik ve beraberliği gibi önemli bir misyon taşıyor. Dernek, ABD'de yaklaşan üniversite sezonu öncesinde rutin toplantısını gerçekleştirerek misyonundan ve dayanışma için attığı adımlardan bahsetti.

MSA Başkanı Tessa Wiley, "Kuruluşun sağlıklı bir çevresi var ve insanları kendileri üzerinde çalışmaya teşvik ediyor ve üyeler siyasi ve akademik olarak aktifleşebiliyor" ifadeleri ile MSA'ın gerekliliğinden bahsetti. Wiley'e göre dernek bu yıl her zamankinden daha yoğun çalışıp, Müslüman öğrenciler arasındaki dayanışmayı daha sıkı tutmayı planlıyor.

Dernek bu yıl üye sayısında artışa gitmeyecek olsa da, kaliteyi arttırmak için çalışmalar yapmış durumda. Bunun için her üniversiteli Müslüman'a bir görev düşüyor. Müslüman öğrenciler bu yıl üniversitelerdeki Müslümanlar için daha iyi imkanlar sağlamaya çalışmak ile görevlendirildi.

İslam'ı öğretmek, namaz kılmak için büyük çabalar harcama kararı

MSA bu yıl ABD üniversitelerinde Filistin konusunda farkındalığın artması için çalışacak. Bunun için özellikle MSA'nın erkekler gruplarına büyük işler düşecek.

The Daily Aztec'in haberine göre Müslüman Öğrenci Derneği, İslam'ı öğretmek, namaz kılmak ve kampüs dışında daha rahat bir saat için toplanmak gibi konularda büyük çabalar harcamaya karar verdi. Bunun için her üniversitede çarşamba günleri saat 13.00'da toplantı yapılacak.(Risale)

 

Yorumlara Git

İsrail’den skandal talimat! Savaş kuzeyde resmen başladı

Amerikalılar Trump’ın mitinginde dehşeti yaşadı! Gizli Servis bilerek müdahale etmemiş

İsrail’in vaadettiği serveti elinin tersiyle itti: Kanlı para istemem!

Bazı fakülte ve enstitülere kapatma kararı Resmi Gazete'de

Hukuk tarihinde bir ilk! Resmen başladı: Kirayı o belirleyecek…