AKİT MENÜ

Gündem

O firma üretim ve satışı durdurdu

Bursa’da, ürettiği şaraplara Osmanlı padişahlarının ismini veren firma, gelen yoğun tepkiler üzerine üretimi durdurduğunu açıkladı. Geçtiğimiz günlerde konuyu gündeme getiren Büyük Birlik Partisi (BBP) Bursa İl Başkanı Ömer Ünsal yaptığı açıklamada, kimse

2013-06-16 21:11:21


“TÜRK MİLLETİ OLARAK
KABUL EDEMEYİZ”
BBP Bursa İl Başkanı Ömer Ünsal yaptığı basın açıklamasında, “Bursa’da bir firma ürettiği şarap şişelerinin üzerine başta Osmanlı’nın ilk halifesi Yavuz Sultan Selim Han olmak üzere, Kanuni Sultan Süleyman ve Sultan 3 Murat yazmış ve padişah isimleri ile beraber şişelere kaftan giydirmişti. Şarabın haram olduğunu bilen, abdestsiz karar almayan ve dini temsil eden ecdadımıza bu şekilde hadsizce yapılan çirkin yakıştırmaları Türk milleti olarak asla kabul edemeyiz” dedi.
“ÜRETİM VE SATIŞI DURDU”
Başta partileri olmak üzere birçok kişinin yoğun tepki verdiği olay sonrasında firma yetkililerinin kendileri ile bağlantıya geçtiğini söyleyen Ünsal, “Üretici firma Alperenlerden gelen tepkiler üzerine bu ürünün satışına ve Bursa’daki üretim faaliyetlerine son verdiğini ileti yoluyla tarafımıza bildirmiş bulunmaktadır.  Bu bizler için sevindirici bir durumdur. Ancak bu konun yine takipçisi olacağımızı kamuoyunu bildiririz” şeklinde konuştu.
“MÜSAADE ETMEYİZ”
Ünsal açıklamalarını şu şekilde sonlandırdı: “Büyük Birlik Partisi olarak, kimsenin özel yaşamına ve ticaretine karışmak gibi bir amacımız olmadığını ve özellikle de firmanın şarap üretmesinin bizi kesinlikle ilgilendirmediğini tekrar belirtmek isteriz. Ancak söz konusu İslam’ın temsilcilerinin adına içki üretilmesine inancımızın gereği olarak asla kabul ve müsaade etmeyeceğimizi tekrar söylemek isteriz.”
 

Yorumlara Git

Avrupa heveslilerine gelsin! Türkiye’de tedavi olan gurbetçi şaşkına döndü

Avrupa Birliği’nin adaleti böyle olur! El koyduğu paranın faiziyle yardım

Kredi kartı borcu olanlar dikkat! Yeni düzenleme geliyor

Sırtüstü yatmanın zararına inanamayacaksınız!

Narin’in arkadaşları susturuldu mu? Bakanlık köye özel ekip gönderdi