AKİT MENÜ

Gündem

7. kattan düşen Ecrin'in son durumu

Eskişehir'de 7'inci kattan düşerken temizlik işçisinin tutarak kurtardığı 4 yaşındaki Ecrin Esen'in sağılık durumu iyiye gidiyor.

Ecrin'in önümüzdeki 1-2 gün içerisinde yoğun bakım ünitesinden çıkartılıp normal servise alınacağını belirten Prof. Dr. Çağrı Dinleyici, "Ecrin'i birinin yakalaması ona çok büyük şans sağlamış, olayı en az hasarla atlatmış" dedi.

Gökmeydan Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı'ndaki 7 katlı Şahin Sitesi'nde geçen Cuma günü akşam saatlerinde meydana gelen olayda anne ve babası fabrika işçisi olan Ecrin Esen, evde kimsenin olmadığı sırada 7'inci kat penceresinden düştü.

Olay sırasında sitenin önündeki yaya kaldırımını süpürmekte olan Odunpazarı Belediyesi'nin temizlik işçisi Şükrü Deniz önce ayakkabıları ardından da kendisi düşen Ecrin'i elleriyle tutmaya çalışmış ve birlikte yere yuvarlanmıştı. Şükrü Deniz olayda yaralanmazken yaralanan Ecrin kaldırıldığı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

ECRİN'İN DURUMU İYİ

ESOGÜ Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Çağrı Dinleyici, Ecrin'in sağlık durumunun iyiye gittiğini söyledi. Ecrin'i 1-2 gün içerisinde yoğun bakım ünitesinden çıkarıp ortopedi ya da beyin cerrahisi servisine alacaklarını belirten Prof. Dr. Dinleyici şöyle konuştu:

"Ecrin hala yoğun bakım ünitesinde takip ediliyor. Bize yedince kattan düşerek geldi. Çok büyük bir şansla tabi birisi tarafından tutularak getirildiği için çok şanslı, şu anki mevcut durumundaki en önemli etken bu. Ecrin'in şuan bir beyin kanaması ve kafatasında bir kırığı var. Sağ gözünde de bir borluğu var düşmeye bağlı. Ayrıca her iki ayağında da kırığı var, her iki ayağı da alçıda. Şuanda cerrahi işlem gerektiren bir durumu yok. Yoğun bakım ünitesinde takip ediyoruz ama solunum cihazına bağlı değil. Solunum ve kalp atımları son derece iyi durumda. Biz Ecrin'e şuanda kanamayı azaltma için ödem tedavisi uyguluyoruz. Bu tedaviyi verdikten sonra Ecrin'i annesiyle birlikte kalabileceği ortopedi servisi ya da beyin cerrahisi servisine devredeceğiz. Şu anki genel tablosu bu."

Prof. Dr. Dinleyici, basın mensuplarının Ecrin'in hayati tehlikesinin olup olmadığını sorması üzerine "Yoğun bakım servisinde yatan bütün çocuklar için beyin kanaması olduğu için hayati tehlikesi halen devam ediyor sonuçta servise çıkana kadar o yüzden yoğun bakım ünitesinde tutuyoruz ama yedince kattan düşme vakası için en azından genel tablosunun iyi olduğunu söyleyebilirim şuan itibarıyla" dedi.

"BİRİNİN TUTMASI BÜYÜK ŞANS"

Temizlik işçisi Şükrü Deniz'in düşme sırasında Ecrin'i tutmasının büyük bir şans olduğunu söyleyen Prof.Dr.Çağrı Dinleyici şöyle devam etti:

"Kesinlikle çok büyük bir şans. Normalde yedinci kattan düştüğünde hasta bazen acil ünitesine yetiştirilmeden yaşamını orda kaybeder. Tabi ki arada bu tür vakalar oldu. Beşinci kattan düşen kimsenin tutmadığı bir hastayı biz yoğun bakımda takibini yapıp taburcu etmiştik. Ama, Ecrin olayında olay tamamen birinin yakalaması ona çok büyük şans sağlamış. En az hasarla atlatmış diyeceğim. Şuanda da durumu ciddi, hayati tehlikesi olan bir tablosu var ama birin tutması onun için çok büyük bir şans olmuş. İnşallah bir-kaç gün içerisinde annesinin babasının yanında servise alacağız. Ecrin çok küçük, bir herhangi bir şey söylemiyor. Zaten bir şey söylemesini de çok fazla beklemiyoruz çünkü olayın çok da farkında değil. Şuanda ailesinden ayrı bir an önce anne babasının yanında olmak istiyor. Yoğun bakımda bir huzursuzluğu ağlaması, bir sıkıntısı da yok. Öyle de uyumlu bir çocuk. Yatağında yatıyor, servise çıkmayı bekliyor."

ANNE ARAYIP TEŞEKKÜR ETTİ

Bu arada Ecrin'i düşerken kollarını açarak tutan temizlik işçisi Şükrü Deniz, tek isteğinin Ecrin'in bir an önce iyileşmesi olduğunu söyledi.

Ecrin'i hastanede de ziyaret etmeyi düşündüğünü belirten Deniz, "Yoğun bakımdan çıktıktan sonra hastaneye gidip onu ziyaret edeceğim. Ecrin'in annesi Yaşar Esen beni telefonla aradı. Bana 'Allah senden razı olsun' diyerek bana teşekkür etti" diye konuştu.

Yorumlara Git

Türkiye bu olayı konuşuyor! Seçil Erzan'dan Fatih Terim itirafı!

Dünya böyle tehdit görmedi! 5 milyon İsrailliye ''Sevdiklerinize veda edin'' mesajı yolladılar

Fenerbahçe - Galatasaray maçı | CANLI ANLATIM

YRP’den istifa eden Gülpınar’dan Erbakan’ı kızdıracak şok sözler!

Katil İsrail son dakikayla duyurdu! Lübnan’da binlercesi imha edildi