AKİT MENÜ

Ekonomi

“Millete ihanet içindeler”

Ağaç bahanesi ile başlayıp ülkenin kaosa sokulmaya çalışıldığı Gezi Parkı Olaylarına destek vererek iş bırakan ve alanlara inen, DİSK, KESK, TTB, TMMOB ve TDHB’ye sağduyulu sendikalardan tepki geldi. Marjinal gruplara destek olmak için toplanan sendika ve

2013-06-17 21:21:53

MUHAMMET ERDOĞAN - ANKARA
Ağaç bahanesi ile başlayıp ülkenin kaosa sokulmaya çalışıldığı Gezi Parkı Olaylarına destek vererek iş bırakan ve alanlara inen, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türk Tabipler Birliği (TTB) ve Türk Diş Hekimleri Birliği’ne (TDHB) sağduyulu sendikalardan tepki geldi. Akit’e konuşan duyarlı sendikalar, marjinal gruplara destek olmak için toplanan sendika ve STK’ların millete ihanet içinde olduğunu kaydederek, “Bunların derdi ağaç değil, bunların neye hizmet ettiğini iyi biliyoruz. Emperyalizme ve kapitalizme karşı sloganlar atıyorlar ama şu an onların hizmetkarı oluyorlar” dedi.
MEMUR SEN: EMPERYALİZMİN
HİZMETKÂRI OLUYORLAR”
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, alanlara inme kararı alanların başını çeken, KESK ve DİSK 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı Taksim’de kutlamayı zorladı. O günlerde yüzünü gizleyen maskeli, eli taşlı ve molotofçulara öncülük eden bu sendikalar, şimdi ağaç adı altında kaos çıkarmaya çalışanlara öncülük etmeye çalışıyorlar. Bunların derdi ağaç değil, bunların neye hizmet ettiğini iyi biliyoruz. Emperyalizme ve kapitalizme karşı sloganlar atıyorlar ama şu an onların hizmetkarı oluyorlar” dedi.
“TÜRKİYE’YE ZARAR
VERİYORLAR”
Bunların sendikacılık adı altında Türkiye’ye zarar verdiğini kaydeden Gündoğdu, “Bu ucuz, çağdışı olmuş, geri kalmış ve marjinalleşmiş eylemlere kimse itibar etmiyor. Aklıselim ve sağduyulu Türk milleti, hatta alana inen konfederasyonların birçok üyesi de bu eylemlerin neye hizmet ettiğini anlıyor. Duyarlı vatandaşların Türkiye’nin üzerinde oynanan bu oyunlara izin vermeyeceğini ve katılımın fazla olmayacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
SAĞLIK-SEN: MİLLETE
KARŞI İHANET İÇİNDELER
Emniyet güçlerinin, illegal şekilde işgal ve eylem yapan marjinal grupları dağıtmasına karşılık bazı işçi-memur sendika ve konfederasyonlarının bu gruplara destek olmak için iş bırakma kararının millete karşı bir ihanet olduğunu söyleyen Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, “İş bırakma kararı, uğrunda mücadele edilen demokratik bir talep değil, illegal bir direnişe çağrıdır.
 Milletimizin birlik ve beraberliğine yönelik, demokrasinin ve milli iradenin güçlenmesine yönelik hiçbir eylemde göremediğimiz örgütlerle işbirliği yaparak iş bırakan sendikalara karşın, bütün üyelerimiz milletinin hizmetinde olacaktır. İş bırakma kararı alan sendikaların sağduyulu, milletini ve ülkesini seven üyelerinin de halka hizmetten geri kalmayacağına olan inancımız tamdır. İş bırakan sendikalara tavsiyemiz ise, milletin sendikası olmalarıdır” şeklinde konuştu.
“PROVOKATÖRLERE
FIRSAT VERİLMEMELİ”
İstanbul Gezi Parkı’nda ağaç bahanesiyle başlayan eylemlerin demokrasiye, milli birlik ve beraberliği tehdit eder noktaya ulaşmasıyla eylemlerin amacından çıktığını belirten Memiş, kalabalıkların içindeki masum eylemci vatandaşların sağduyu ile hareket ederek sokaktan çekilmelerini istediklerini hatırlattı.
Kamu ve özel araçları yakarak, kaldırımları sökerek, vatandaşların tamamının ortak kullanım alanlarını işgal ederek hak aranmayacağını dile getiren Memiş, vatandaşlara da sağduyu ve sükunet çağrısında bulunarak toplumun bütün kesimlerini sokağa çekmek isteyecek provokatörlere fırsat verilmemesi gerektiğini dile getirdi.
5’li çeteden
İHANET!
Ülkenin kaosa sokulmaya çalışıldığı Gezi Parkı olaylarına destek vererek, iş bırakma eylemi yapan marjinal grupların oyunu fiyaskoyla sonuçlandı. DİSK, KESK, TTB, TMMOB ve TDHB’nin grevi sağduyulu sendikalardan destek gelmeyince ufak çaplı bir eyleme dönüştü. Marjinal gruplara tepki gösteren Memur-Sen ve Sağlık-Sen’den, “Bunlar emperyalizme hizmet ediyor. Millete karşı ihanet içindeler” açıklaması geldi. Öte yandan polisin müdahale uyarası üzerine bir süre oturma eylemi yapan DİSK  ve KESK üyeleri yürüyüşlerine son verdiklerini açıkladı.

Yorumlara Git

Otobüste panik! Elindeki tüpü yere düşürünce dehşet dolu anlar yaşandı

Sarıgül Mourinho'yu Uyardı! Sonun kötü olur demiştim

Uyuşturucu ile mücadelede NARVAS DÖNEMİ! Narkotik vaka analiz sistemi

22 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

QUAD liderlerinden ‘Ateşkes’ açıklaması!