AKİT MENÜ

Ekonomi

Rusya ile sıcak ilişkiler

Rusya Devlet Başkanı Putin, Türkiye’de Suriye’nin yanısıra ekonomide doğalgaz ve enerji ihaleleriyle ilgili görüşmelerde bulunacak. Zeybekci, ziyaretin dünyanın yeniden çizilen haritaları içinde her iki ülkenin birlikte etken bir şekilde yer alması konusunda önemli bir adım olduğunu söyledi

Güncelleme Tarihi:

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in resmi Türkiye ziyareti bugün başlıyor.  Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmesinde “iki ülke ilişkilerinin yanı sıra, doğalgaz ve Suriye” gibi konular değerlendirilecek. Görüşmelerde enerji ihaleleriyle ilgili konular ele alınırken her alanda iki ülke arasındaki ticaretin geliştirilmesiyle ilgili yeni adımlar atılacak.

Rusya Devlet Başkanı Putin’in ziyaretiyle ilgili Denizli Pamukkale Anafartalar bölgesi doğalgaz temel atma töreninde konuşan Ekonomi Bakanı Zeybekci, Putin’in Türkiye ziyaretinde gündem maddeleri arasında doğalgazın da bulunduğunu, petrol fiyatlarındaki düşüşün doğalgaza yansımasının kaçınılmaz olduğunu ve fiyatlarda bir iyileşme beklediklerini söyledi.

GAZDA FİYAT AVANTAJI KONUŞULACAK

Zeybekci, Putin’in ziyaretinde gündem maddeleri arasında doğalgazın da yer aldığını, Türkiye’ye doğalgaz temininde Rusya’nın ağırlığının artmasıyla bir fiyat avantajının oluşabileceğini bildirdi. Petrol fiyatlarındaki düşüşün zaman içerisinde doğalgaz fiyatlarına yansımasının olacağını ifade eden Zeybekci, “Önümüzdeki dönemde petrol fiyatlarındaki bu seviyenin korunacağı, önümüzdeki yıl da devam edeceği yönünde beklentimiz var. Bunun doğalgaza yansıması da kaçınılmaz. Onun için bir iyileşme olması beklentiler dahilinde. Bunun ocaktan itibaren de oluşması muhtemel. Rusya Devlet Başkanı Putin geldiğinde bu gündem maddeleri içinde var. Zaten ben evvelsi gün oradaydım, ön hazırlık görüşmelerini tamamladık. İnşallah yarın her iki ülke için de güzel bir dönem başlayacak. Bizim de Rusya Ekonomi ve Kalkınma Bakanı ile imzalayacağımız önemli bir anlaşma olacak” şeklinde konuştu.

İLİŞKİLER DAHA FARKLI OLACAK

Bundan sonra Rusya ile Türkiye’nin ekonomik ilişkilerinde çok daha farklı bir ilişkinin olacağının altını çizen Ekonomi Bakanı Zeybekci, “Karşılıklı menfaatlerin korunması, dünyanın yeniden çizilen ekonomik haritaları içinde her iki ülkenin de etken bir şekilde birlikte yer alması ile ilgili yaptığımız çalışmalar var. Önümüzdeki günler güzel gelişmelere nasip olacak” ifadesini kullandı.

Zeybekci, katıldığı temel atma törenindeki konuşmasında, Denizli’nin her taşında, her sokağında emeklerinin olduğunu, 2008’de seçimleri kaybetme pahasına altyapı hamlesi başlattıklarını belirtti. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, başkalarının hayal edemeyeceği yatırımların hayata geçirildiğini, bunları yaparken tek beklentilerinin “Allah razı olsun” denmesi ve kendileri için hayır dua edilmesi olduğunu belirtti.

Yorumlara Git

Tatil planı yapanlar dikkat! O uçak şirketi ucuza bilet kampanyası başlattı

Acun Ilıcalı’dan skandal iddialara cevap Samandıra’da… Bir daha tekrarlanmayacak dedi ve…

Kararını duyurdu: Çileden çıktı ve bir daha diyerek sözleri söyledi...

Başkan Erdoğan duyurdu! Kredi notu 3 kuruluş tarafından artırılan tek ülke Türkiye oldu

24 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi