AKİT MENÜ

Gündem

Gezi Parkı gözaltıları sürüyor

Taksim’de Gezi Parkı’nda kurulan çadırların kaldırılmasının ardından, olayları provoke etmeye devam eden çevreler, İstanbul ve Ankara ağırlıklı bazı illerde yine sokaklarda polise saldırdı.

2013-06-17 21:25:45

HABER MERKEZİ -  Önceki gece sabaha kadar süren izinsiz gösterilerde Taksim, Şişli, Beşiktaş ve Okmeydanı’nda 190 kişi gözaltına alındı. Bu kişiler hakkında, “İzinsiz gösteri ve yürüyüş yapmak”, “polise mukavemet” ve “kamu malına zarar vermek” suçlarından işlem yapılacağı bildirildi. Şüpheliler arasında Beşiktaş’ın taraftar grubu “Çarşı” ile bağlantılı olanların da yer aldığı bildirildi.    
ANKARA’DA 106 GÖZALTI
Gezi Parkı eylemlerine destek için Ankara’da düzenlenen gösterilerde ise aralarında bir Rus ve bir İranlı’nın da bulunduğu 106 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 10 kişi savcılıkça serbest bırakılırken, 96 kişi için ek gözaltı süresi alındı.
ESKİŞEHİR’DE 13 GÖZALTI
Eskişehir’de ise, Taksim Gezi Parkı olaylarını protesto etmek için Yenibağlar Mahallesi Üniversite Caddesi’nin bir bölümünü trafiğe kapatan gruba ait çadırlar ve çeşitli malzemeler, polisin müdahalesinin ardından görevliler tarafından temizlendi. 1’i Fransız vatandaşı, 13 kişi  gözaltına alındı. Zanlılardan 12’si serbest bırakılırken, Fransız vatandaşı F.P. işlemlerinin ardından Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi’ne sevkedildi.
KOCAELİ’DE EMNİYET MÜDÜRÜNE DARP!
Bu arada, Kocaeli’de Gezi Parkı odaklı gelişmeleri protesto etmek amacıyla toplanarak AK Parti seçim irtibat bürosu ile bir çay ocağının camlarını kıran grup, Derince Emniyet Müdürü Hüseyin Tanrıkulu  ile çay ocağındaki 3 kişiyi darbetti. Kocaeli Valisi Hüseyin Topaca, “Vatandaşı sükunete, saygıya, sevgiye kardeşliğe davet ediyoruz. İlçe Emniyet Müdürümüz olaya müdahale ederken yaralandı. Şu anda hastanede. 15 gün rapor verilmiş. Ciddi bir sağlık durumu var, darp var” dedi.
27 YABANCI UYRUKLU GÖZALTINA ALINMIŞTI
Gezi Parkı olaylarının başlangıcından bu yana İstanbul’da 22, Ankara’da 4 ve Eskişehir’de ise 1 yabancı uyruklu kişi gözaltına alındı. Bunlardan 21’i serbest bırakılırken, 6’sının işlemleri sürüyor.

Yorumlara Git

Kredi kartı borcu olanlar dikkat! Yeni düzenleme geliyor

Sırtüstü yatmanın zararına inanamayacaksınız!

Narin’in arkadaşları susturuldu mu? Bakanlık köye özel ekip gönderdi

PKK/KCK Avustralya yapılanmasında yer alıyordu! Çiğdem Aslan MİT havaalanında paketledi

Bakan Tekin duyurdu: Okullara 30 bin personel alınacak