AKİT MENÜ

Gündem

Taksim’de hayat normale dönüyor

Taksim Meydanı ve Gezi Parkı’ndaki eylemlerin son bulmasının ardından araç ve yaya trafiğine açılan Taksim Meydanı ve çevresinde hayat normale dönüyor.

2013-06-17 21:26:22

İSTANBUL - Eylemlerden dolayı iş yerlerinin bir süredir kapalı olduğu Taksim ve çevresinde, göstericilerin tahrip ettiği otobüs durakları, tabelalar, trafik ışıkları, yön levhaları, ilan panoları, trafik kameraları ile kaldırımların yenilenmesi çalışmaları devam ediyor.               
Eylemler nedeniyle büyük maddi kayıp yaşayan Taksim ve çevresindeki esnaf, olayların bitmesini memnuniyetle karşılıyor.
GEZİ PARKI AĞAÇLANIYOR
Gezi Parkı’na 25 ağaç diken İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Gezi Parkı’na  5 gün içerisinde 80 yetişmiş ağaç daha dikileceği bildirildi.               
Avrupa Yakası Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin önceki gün başlayan çalışmalarının dün de devam ettiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:                “Ekipler, Taksim Gezi Parkı’na 5 günde 80 adet  yetişmiş ağaç daha dikiyor.  Gezi Parkı’na son iki günde ekilen 152 bin mevsimlik çiçeğe ilave olarak 50 bin çiçek ve 5 bin gül daha ekilecek. Çalışmalar sonunda Gezi Parkı’na 100 ağaç, 202 bin mevsimlik çiçek ve 5 bin gül dikilecek. Göstericiler tarafından tahrip edilen parkta 26 bin metrekare alanın çimleri de değiştirilecek. Parkta parçalanan bankların yerine 50 adet yeni bank konulacak.”      
Bu arada, aydınlatma direklerinin de yenilendiği parkta, çadırların kurulduğu yeşil alanların büyük ölçüde tahrip olduğu dikkati çekti.

Yorumlara Git

Koç Afrika’ya açıldı! Suudi Arabistan’da şov, Mısır’da dev yatırım

Kemalist vesayet sürsün istiyorlar

Medyada bilgi kirliliğine sebep olan cezasız kalmasın

Allah’tan kork Ekrem!

101 İHA birçok şehri aynı anda vurmak için havalandı! Hepsi peş peşe yere çakıldı