AKİT MENÜ

Gündem

Karakoç, Azerbaycan’da yâd edilecek

Geçtiğimiz yıl Hakk’ın rahmetine kavuşan gazetemiz Akit’in yazarı ve Türk şiirinin efsane ismi Abdurrahim Karakoç, 7-10 Şubat 2013 tarihleri arasında kardeş ülke Azerbaycan’da düzenlenecek bir dizi etkinlikle anılacak.

2013-02-03 22:03:26

İSTİHBARAT SERVİSİ -  Türk halk şiirinin son halkası kabul edilen ve ‘Mihriban’ başta olmak birçok eseri bestelenerek kültür hazinemize kazandıran Abdurrahim Karakoç için Bakü’de düzenlenecek etkinliklere merkezi Azerbaycan’da bulunan Avrasya Uluslararası Araştırmalar Enstitüsü TB-İ ev sahipliği yapacak.
Azerbaycan Milletvekili Ganira Paşayeva tarafından organize edilen anma programına  Türkiye’den aralarında merhum Karakoç’un yakın arkadaşları, sanatçılar ve milletvekillerinin de olduğu çok sayıda kişi davet edildi.
KARAKOÇ’A YAKIŞAN BİR ORGANİZASYON
Haziran 2012’de hayatını kaybeden yazarımız Abdurrahim Karakoç için bugüne kadar düzenlenen en kapsamlı ve büyük organizasyon olarak kabul edilen anma etkinlikleri dört gün boyunca devam edecek.
Etkinliklerin Türkiye ayağını organize eden SOGEV Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Toygar, programın aylar süren çalışmalar neticesinde olgunlaştırıldığını ve bütün Türk dünyasına örnek teşkil edecek bir anma toplantısı düzenlemeyi hedeflediklerini söyledi.
Karakoç’un vefatından sonra çeşitli sivil toplum kuruluşları ve belediyeler tarafından 30’a yakın anma programı düzenlendiğini hatırlatan Mustafa Toygar, “Bunların hiçbiri yarım günü geçen programlar değildi. İlk defa kardeşlerimizin düzenliği ve dört gün sürecek bir etkinlik gerçekleştirilecek. Amacımız başta Türkiye ve Azerbaycan olmak üzere bu anma toplantısının bütün Türk yurtlarına örnek teşkil etmesidir. Merhum Karakoç tıpkı Yunus Emre, Mevlana, Hacı Bektaş-ı Veli, Ahmet Yesevi, Mehmet Âkif Ersoy, Bahtiyar Vahabzade, Necip Fazıl ve sayamadığımız daha niceleri gibi Türk milletinin bir zenginliğidir. Milletler ancak sanat, kültür, düşünce ve ilim adamları sayesinde daha güçlü ve büyük millet olabilirler. Hayatta olanlara sahip çıkmak ne kadar elzem ise, Hakk’ın rahmetine kavuşanlara da bir vefa duygusu ile yaklaşmak, onları anmak, eserlerini gelecek nesillere aktarmak o kadar elzemdir” dedi.
TÜRKİYE’DEN GENİŞ KATILIM OLACAK
Bakü’de 4 gün boyunca devam edecek etkinliklere Abdurrahim Karakoç sevdalılarını beklediklerini kaydeden Toygar, şunları kaydetti, “Allah’ın izniyle biz orada olacağız. Bu programa katkı sağlamak için Azerbaycan Milletvekili Sayın Ganira Paşayeva’nın ricasıyla biz de bazı hazırlıklar yaptık. Abdurrahim Karakoç’u yakından tanıyan Doç. Dr. Mehmet Önal ve yine yakın arkadaşı yazar Dr. Lütfü Şehsuvaroğlu düzenlenecek panelin konuşmacıları arasında yer alacak. Sanatçılar Hasan Sağındık, Ahmet Yenilmez ve Bünyamin Aksungur  ile Karokoç’un evlatları; Türk İslam Karakoç, Mihriban Karakoç Karasioğlu ve Enderhan Karakoç da  bizlerle birlikte olacak. Ayrıca, milletvekilleri Selçuk Özdağ, Feramüz Üstün ve Muzaffer Aslan da bu programda bizi yalnız bırakmayacak.  Merhumun hayatını, düşüncelerini ve şiirilerini bir kez daha yad etme ve anma imkânı bulacağımız etkinliğe bütün Abdurrahim Karakoç sevenlerini bekliyoruz.”

Yorumlara Git

İstanbul’da peş peşe uyarılar!

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’dan Netanyahu’ya uyarı!

Bakan Bayraktar’dan doğalgaz müjdesi!

İslam Memiş elinde 1 lirası bile olanları uyardı! 12 bin seviyesine çıkacak, uçup gidecek

İflas ettiği söylenen Türkiye'nin 63 yıllık otobüs isyan etti: İflas etmedik, buna son verin