AKİT MENÜ

Sağlık

Düdüklü tencere tam bir hayal kırıklığı çıktı!

Zaman sıkıntısı yaşayanların kurtarıcısı düdüklü tencereler sebzelerin besin değerini yok ediyor. Dr. Dizdar, ‘Et dışında kullanmayın’ uyarısında bulundu.

Özellikle çalışan kadınların 'kurtarıcı' olarak gördüğü düdüklü tencereler hayal kırıklığına uğrattı.  Radyasyon Onkolojisi Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Yavuz Dizdar, düdüklü tencerede pişen yemeğin besin değerinin düştüğünü söyledi. Düdüklü tencerelerin yüksek sıcaklıkta olmasından dolayı özellikle sebzelerin besin değerini etkilediğini belirten Dr. Dizdar, "Düdüklü tencere gıdanın içindeki hassas bileşenlerin ortadan kalkmasına neden oluyor, vitaminlerini öldürüyor ve besin değerini düşürüyor" dedi.

Düdüklü tencerenin kemik suyu elde edilmesi gibi çok uzun süre gerektiren işlemlerde faydalı olabileceğini dile getiren Dr. Dizdar, şu uyarıda bulundu: "Düdüklü tencere bazı açılardan avantaj getirebilir, ama sebze unsurunu da içeren yemeklerde genellikle içeriği etkiler. Bu tencere kemik suyu elde edilmesi gibi çok uzun süre gerektiren işlemlerde işi kolaylaştırır. Elde edilen kemik suyu dondurularak saklanabilir, ihtiyaç oldukça yemeklerin içine karıştırılır. Ama ana yemek daha sonra yine normal tencerede ağır ateşte pişirilmelidir. Doğru teknik kısık ateşte uzun sürede pişirmektir."

Yorumlara Git

Kandil gecesi İsmet İnönü’yü anan CHP’li belediyeye tepki: Milletin inancını yok sayan, yok olur!

455 bin konuta bön bön bak şimdi! Bakın bakın Ekrem’in müthiş (!) ufkuna bakın

Suriye'de camiye kalleş saldırı! Türkiye'den jet hızında tepki

4 milyon litrelik kriz: İran, Hürmüz’de petrol tankerine el koydu

Çin’den 20 ABD savunma şirketi ve 10 yöneticiye "Tayvan" yaptırımı Trump'a Tayvan tarifesi