AKİT MENÜ

Gündem

AİHM'deki o yargıç emeklerinin karşılığını sonunda aldı!

Ülkemizin durumunu pek parlak görmeyen, Kıbrıslı Rumların açtığı 19 mülkiyet davasında Türkiye’yi toplam 15 milyon Euro tazminata mahkum eden kararının altında imzası bulunan, "Türkiye'de zorunlu din dersi kaldırılmalı" yorumunda bulunup AİHM'nin bu konudaki kararı altında imzası bulunan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Türk yargıcı Işıl Karakaş, mahkemedeki en prestijli makamlardan birine seçildi.

2018-09-28 22:15:40

Mahkemede 2008’den bu yana görev yapan Türk yargıç Işıl Karakaş, yapılan oylamada AİHM’nin ana unsurlarından olan beş bölümden birinin başına getirildi.

Sayıları yedi ile dokuz arasında değişen yargıçtan oluşan bölümlerin başına seçilmek aynı zamanda AİHM’nin yönetimine de girmek anlamı taşıyor. Karakaş’ın bölüm başkanlığı görev süresinin dolacağı 2017’ye kadar devam edecek. AİHM yargıçları tek dönemle sınırlı olmak üzere dokuz yıllığına seçiliyor.

Yeni görevine 1 Ocak’ta başlayacak olan Karakaş, 2013 başından bu yana “Bölüm Başkan Yardımcısı” olarak görev yapıyordu.

56 yaşındaki Karakaş AİHM’ye seçilmeden önce İstanbul Üniversitesi ve Galatasaray Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yapmıştı.

Yorumlara Git

Türkiye bu olayı konuşuyor! Seçil Erzan'dan Fatih Terim itirafı!

Dünya böyle tehdit görmedi! 5 milyon İsrailliye ''Sevdiklerinize veda edin'' mesajı yolladılar

Fenerbahçe - Galatasaray maçı | CANLI ANLATIM

YRP’den istifa eden Gülpınar’dan Erbakan’ı kızdıracak şok sözler!

Katil İsrail son dakikayla duyurdu! Lübnan’da binlercesi imha edildi