AKİT MENÜ

Ekonomi

Somalı işçilere müjdeli haber

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ’dan, Soma’da önceki gün işten atılan 2 bin 800 işçi ve ailelerinin içine su serpecek bir müjde geldi. İşten çıkarılan işçiler için yeni iş bulduklarını söyleyen Özdağ, gelecek nisan ayında açılacak organize sanayi bölgesinde 5 bin kişiye yeni iş kapısı açılacağının müjdesini de verdi.

Güncelleme Tarihi:

MUHAMMET KUTLU / TBMM - AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, önceki gün işten atılan 2 bin 800 maden işçisinin önemli bölümüne yeni iş buldukları müjdesini verdi. Yeni Akit’e açıklamada bulunan Selçuk Özdağ, 2 maden ocağına işçilerin alınacağını ve işsiz kalanların buralarda istihdam edileceğini söyledi. Gelecek yıl kurulacak organize sanayi bölgesinin 5 bin kişiye iş kapısı olacağını aktaran Özdağ, görüştükleri iki firmanın atılan işçileri alacağını kaydetti.  13 Mayıs’ta Soma’da Türkiye tarihinin en büyük iş kazasının olduğunu hatırlatan Özdağ, “Kazada 301 vatandaşımız vefat etti. Kaza olduğunda, Eynez ocaklarında 2 bin 600 kişi çalışıyordu. Atabacaları’nda da bin 600 artı 800 kişi çalışıyordu. Toplamda 5 bine yakın insan çalışıyordu burada. 2600 kişi, olayın olduğu tarihten bugüne kadar hem İşkur üzerinden maaş ve sosyal yardımlarını aldılar, hem de şirket ve devlet olmak üzere 6 ay boyunca maaşlarını aldılar. Bu esnada Işıklar ve Atabacaları kapatılmıştı. Işıklar açıldı. Şu anda Işıklar ocağında 1600 kişi çalışmakta. Atabacaları’nın da üretime açılması için şirketin ocakta eksikleri tamamlaması beklenmekte. İşveren 2200 Eynez’den 600 de Atabacaları’ndan olmak üzere 2800 kişinin işine son verdi. Böylece 2800 kişi işsiz kaldı. Madenci arkadaşlarımız, 10 ay boyunca başka bir işe giremezlerse her ay 900 TL’ye yakın para alacaklar. 2 bin 800 işçinin 800’ü bir daha madenlerde çalışmayacağını açıklamıştı. Geriye kalan 2 bin işçi kardeşimizin yeni iş bulabilmesi için gerek Sayın Bakanımız, gerek Manisa milletvekilleri olarak yeni açılan Demir Eksport kömür ocağı ve İmbat kömür ocakları sahipleriyle görüşmeler yaptık. İşten çıkarılan arkadaşlarımızın buralarda istihdamının sağlanması için gayret sarf ediyoruz. En az bin işçi kardeşimizi buralarda işe aldırmanın gayreti içerisindeyiz. En az 400 işçiyi Demir Eksport’un, en az 400’ünün de İmbat’ın alacağını ümit ediyoruz. Atabacaları da açılırsa burada da 800 işçinin tekrar alınabileceğini tahmin ediyoruz” dedi.

5 BİN KİŞİYE İŞ İMKANI DOĞACAK

İşsizliğin önüne geçebilmek adına, SEAŞ Termik santralinin özelleştirilmesinin bir yıl daha geciktirilmesini sağlamaya çalıştıklarını ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na durumu aktardıklarını anlatan Selçuk Özdağ, “Kolin Grubu bölgede 510 megawatlık yeni termik santral yapmayı planlıyordu. Eğer kanuni engel kalkarsa, 5 yıl süresince bin kişi, sonrasındaysa 5 bin kişi çalışacak. Böylece Soma’da işsizlik problemi giderilmiş olacak” dedi.

Yorumlara Git

Öldüren akım! 100 bin TL'ye 'Sarı serum' çılgınlığı

Türk savaş uçakları havalandı! Milli Savunma Bakanlığı: 3 terörist etkisiz hale getirildi

Asla göz ardı edilmemeli! Bu 9 semptomu yaşayanların çok dikkat etmesi gerekiyor

Türkiye'den büyük başarı! Her 4 paketten birisinde Türk üreticilerin imzası var

5 yıl erken emekli olacaklar! O meslekte çalışanlar gün sayıyor