AKİT MENÜ

Gündem

Bedelli müjdesi

Çıktı, çıkacak diye aylardır tartışılan bedelli askerlik konusu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun verdiği müjdeyle nihayet mutlu sonla noktalandı. Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Bakanlar Kurulumuzda, 1 Ocak 2015 itibariyle 28 yaşından gün almış olan, 27 yaşını doldurmuş olan vatandaşlarımızın bedelli askerlik imkânı getiriliyor. Bu vatandaşlarımız 18 bin lira ödeme karşılığında askerlik görevlerini yapmış sayılacaklar” diyerek müjdeyi verdi.

2014-12-03 08:01:48

MUHAMMET KUTLU / TBMM - Aylardır askerliğini bedelli olarak yapmak isteyen yüz binlerce kişinin oluşturduğu beklenti, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun verdiği müjdeyle sonunda gerçekleşti.  Partisinin grup toplantısında konuşan Davutoğlu, “Bakanlar Kurulumuzda, 1 Ocak 2015 itibariyle 28 yaşından gün almış olan, 27 yaşını doldurmuş olan vatandaşlarımızın bedelli askerlik imkanı getiriliyor. Bu vatandaşlarımız 18 bin lira ödeme karşılığında askerlik görevlerini yapmış sayılacaklar” diyerek müjdeyi verdi.

Başbakan Davutoğlu, “Bedelli askerlik imkânının getirilmesiyle, hem söz konusu olan birikim hafifletilmiş olacak, hem de buradan sağlanacak kaynak savunma sanayi fonuna aktarılacak” diyerek bedelli askerlik konusunun detaylarını kamuoyuyla paylaştı. Başbakan Davutoğlu, sözlerine başlarken, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in eşinin vefatı dolayısıyla taziyelerini bildirdi.

“ENGELLİLERİMİZ İÇİN NE GEREKİYORSA YAPILACAK”

3 Aralık dünya engelliler günü olduğunu hatırlatan Davutoğlu, “2010 yılında engellilere pozitif ayrımcılığı anayasal güvence altına aldık. 2013’te özürlü, çürük, sakat gibi ibareleri kaldırdık. 65 yaş üstündekilere bağlanan aylıkları yüzde 200-300 artırdık. Engelli maaşlarını genişlettik. Sadece Türkiye’de değil dünyada devrim mahiyetinde bir adım attık, evde bakım aylığı uygulamasıyla aileler engellilere sahip çıktı. Ayrılan bütçeyi 83 kat artırdık. İnşallah en kısa zamanda engellilerimiz için ücretsiz toplu taşıma için gerekli kararı alacağız. Bu çerçevede bundan sonra da engellilerimiz için ne gerekiyorsa, bu salonu şereflendiren engelli kardeşlerimize de teşekkür ediyoruz” diye konuştu.  

Davutoğlu, 5 Aralık kadınların seçme ve seçilme hakkı kazanmasının yıldönümü olması dolayısıyla, tüm kadınları kutladığını da söyledi.

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE

Uyuşturucuyla mücadele konusuna değinen Başbakan, “Şu anda uyuşturucuyla mücadele konusunda kapsamlı bir eylem konusunu hayata geçiriyoruz. Bu çerçevede, önce Türkiye’nin bütününde uyuşturucu haritasını çıkartacak şekilde, tespit çalışması yapacağız. Mahallelere kadar ineceğiz. Daha sonra koruyucu anlamda atılacak adımların kapsamını genişleteceğiz. Okul ve çevresi tanımını da genişleterek tedbirleri tek tek hayata geçireceğiz. Bunun yanında, bunların ötesine geçen konularda önleyici tedbirleri artıracağız. Narkotimlerle, uyuşturucu tacirlerinin bütün networkunu kesmeye, bağlantılarını yok etmeye kararlıyız. Bağları koparacağız ve terörist muamelesi yaparak birer birer üstlerine gideceğiz. Bu geleceğimizle ilgili bir meseledir. Hiçbir taviz söz konusu olmayacak. Bu aşamadan sonra uyuşturucu belasına tutulmuş kardeşlerimiz için kademeli bir strateji geliştirdik. 7-24 danışma hattı kurduk. Narkotimlerle, amatemlerle tam bir uyum içinde örgütleneceğiz” dedi.

“HER MAHALLEYE NARKOTİMLER KURUYORUZ”

Her yıl uyuşturucuyla mücadele şûrası kararları izleme komitesi toplanacağını anlatan Davutoğlu, “Bülent Arınç başkanlığında koordinasyon üst kurulu oluşturuyoruz, ayrıca teknik kurul oluşturuldu. Her bir ilde uyuşturucuyla mücadele komiteleri, her bir mahalleye narkotimler kuruyoruz. Kesinlikle uyuşturucuyu Türkiye’de en kısa zamanda yok edeceğiz. Şu anda yüzde 2,7 civarında olan 15-24 yaş arası uyuşturucu kullanımı, alacağımız tedbirlerle, viranelerin de yok edilmesiyle 2018 yılında yüzde 1,5’e, 2023 yılında marjinal bir düzeye indirme durumundayız” dedi.

HALKIMIZLA YÜRÜYORUZ

Türkiye’ye yönelik birtakım algı operasyonlarıyla ilgili olarak halkı uyaran Başbakan, “Türkiye hem barbar Suriye’nin, hem de barbar IŞİD terör örgütünün karşısındadır. Türkiye, Kobani’de de Halep’te de Şam’da da nerede olursa olsun kim zulüm yaparsa yapsın, hangi niyetle yaparsa yapsın onun karşısında olmuştur. Mazlumun yanında olmuştur, olmaya devam edecektir. Kim ne provokasyon yaparsa yapsın çözüm süreci inşallah başarıya ulaşacaktır. Bundan sonra da bölgeye yapacağım her ziyarette STK’larla buluşarak, çözüm sürecinin bütün halkımızla yürüdüğünü göstermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 ‘BARAJ SIKINTIMIZ YOK'

Anayasa Mahkemesi etrafında yapılan tartışmalar ve baraj konusuna da değinen Başbakan Davutoğlu, “AK Parti hiçbir baraj takıntısı olmayan bir partidir. Bu baraja rağmen, yeni Türkiye’nin fidanı olan AK Parti iktidara geldi. Her seferinde oylarımızı artırarak bugüne kadar geldik. Biz baraj falan tanımayız, sadece milleti tanırız” ifadelerini kullandı.

“BAŞKA BİR İRADE ÇIKMAYACAKTIR”

Başbakan Ahmet Davutoğlu, şunları söyledi: “2013’de, sayın genel başkanımız, Cumhurbaşkanımız çağrıda bulundu, gelin barajları sıfırlayalım, gerekirse dar bölgeye geçelim, daraltılmış bölge 3-5 arası baraj. Ya da mevcut sistem. Hiçbir cevap vermedi diğer partiler. Tam bir sükût haline geçiştirdiler. Kendileri korkuyorlar, biz barajdan korkmayız. Barajdan korkanlar, tekliflerimize cevap vermeyenlerdir.”

Hem AYM’nin hem de AİHM’nin geçmişte seçim barajı ile ilgili aldığı kararları hatırlatan Davutoğlu, “Bu bir iç mevzuat hususudur denildi. Şimdi seçimlere 6 ay kalmışken bu tartışma neden başlatılır? Biz AYM’nin önüne gelen davaya bu çerçevede bakarak karar vereceğine inanıyoruz. AYM’nin dün yaptığı açıklama önemli bir mesajdır. Türkiye’de böyle bir siyasi dizayn yapılmasına izin vermeyiz. Seçimler vaktinde, hukuk kuralları içinde yapılacaktır. Yine sandıktan milletin iradesi çıkacaktır, başka bir irade çıkmayacaktır” dedi.

G20 BAŞKANI OLARAK DÜNYA EKONOMİSİNE YÖN VERMEK

Türkiye’nin G20 dönem başkanlığını devraldığını hatırlatan Davutoğlu, “Türkiye, G20 zirvelerine başkanlık ederek dünya ekonomisine yön verecek konumdadır. Hayırlı mübarek olsun. Artık büyük ülkeler toplanıp da bizim için ne karar verecekler diye izleyen ülke yok. Artık gelişmiş ülkelere başkanlık yapan Türkiye Cumhuriyeti devleti var, herkes buna alışsın” ifadelerini kullandı.

PAPA’NIN ZİYARETİ

Papa’nın Türkiye ziyaretine değinen Başbakan, “Papa’nın ziyareti, tam da dinler arası çatışmanın, mezhepler arası gerilimin artırılmaya çalışıldığı dönemde barış mesajının iletildiği bir ziyaret olmuştur” dedi.

RUSYA İLE İKİLİ İLİŞKİLERDE OLAĞANÜSTÜ MOMENTUM

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ziyaretine ilişkin bilgi veren Başbakan, “Dün de Putin ülkemizdeydi. Üst düzey işbirliği konseyinin beşincisini gerçekleştirdik. Türkiye ile Rusya arasında bu kadar büyük bir yol kat edileceğini kimse bilmiyordu. İkili ilişkilerimizde olağanüstü bir momentum kazanılmıştır. Rusya doğalgazda yüzde 6 indirim kararı açıkladı.

ERMENEK’TE İŞÇİLERİN 6 AYLIK MAAŞLARI ÖDENECEK

Ermenek’te meydana gelen facia ile ilgili son bilgileri paylaşan Davutoğlu, “Soma’da kazada kaybettiğimiz vatandaşlarımız için yapılan bütün uygulamalar, Ermenek’teki kardeşlerimiz için sağlanacaktır. Vefat edenlere vefat aylığı, vefat edenlerin SGK borçları silinecek. Anne babaya muhtaçlık şartına bakmaksızın ek vefat aylığı bağlanacak. En az bir kişi istihdam edilecek. 6 aylık net gelir karşılığı ödenecek. Diğer maden ocaklarında çalışanlara da 6 aylık maaşları ödenecek” şeklinde müjdeli haberler verdi.

YAŞ 28, BEDEL 18 BİN TL

Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşmasının en sonuna bedelli askerlik konusundaki müjdeyi ayırdı. Davutoğlu, bedelli askerlik uygulamasının çıkarılacağını şu sözlerle müjdeledi: “Bakanlar Kurulumuzda, 1 Ocak 2015 itibariyle 28 yaşından gün almış olan, 27 yaşını doldurmuş olan vatandaşlarımızın bedelli askerlik imkânı getiriliyor. Bu vatandaşlarımız 18 bin lira ödeme karşılığında askerlik görevlerini yapmış sayılacaklar. Bedelli askerlik imkanının getirilmesiyle, hem söz konusu olan birikim hafifletilmiş olacak, hem de buradan sağlanacak kaynak savunma sanayi fonuna aktarılacak”.

DAVUTOĞLU ALEVİ TEMSİLCİLERİ İLE BULUŞTU
     
ANKARA  - Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık Resmi Konut’ta Alevi temsilcileriyle akşam yemeğinde bir araya geldi. Davutoğlu’nun Tunceli ziyaretinin ardından Alevi temsilcileriyle planladığı ilk toplantıya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de katıldı.

Yorumlara Git

Asya ülkesi Malezya Kralı Çin'de: Diplomatik ziyarette bulundu!

Kadıköy’de kazanan Galatasaray!

Esra Erol’un konuğu sokak ortasında ölü bulundu!

Türkiye'nin savunma devi Altay için çalışmalar hız kazandı: 200 firma çalışıyor

Joe Biden ile Japonya Başbakanı Kişida 'Hint-Pasifik bölgesinde güvenlik' vurgusu