AKİT MENÜ

Gündem

Gezi’de 100’den fazla gözaltı

Gezi Parkı olaylarında dün İstanbul, Ankara, Eskişehir ve Kocaeli’nde 100’den fazla kişi gözaltına alındı.

2013-06-18 20:21:10

HABER MERKEZİ
Gezi Parkı olaylarında dün yeni gözaltılar oldu. İstanbul, Ankara, Eskişehir ve Kocaeli’nde 100’den fazla kişi gözaltına alındı. İstanbul ve Kocaeli’nde Terörle Mücadele Şube Ekipleri tarafından Özel Hareket Şube Müdürlüğü polislerinin desteğiyle sabahın erken saatlerin Beyoğlu, Okmeydanı ve Gaziosmanpaşa başta olmak üzere çok sayıda ilçede belirlenen adreslere baskın düzenlendi. Terör örgütü MLKP, ESP, Atılım gazetesi ve Etkin Haber Ajansı’na düzenlenen baskınlar sonucunda 67 kişi gözaltına alındı.
ANKARA’DA 23 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Ankara’da kamu mallarına zarar veren, şiddet eylemleri gerçekleştiren, halkı suç işlemeye teşvik edenlerden kimlikleri belirlenen 25 kişi gözaltına alındı. Polisin yaptığı çalışmalarda fotoğraf ve görüntülerden, mahkeme kararıyla alınmış teknik ve fiziki takiplerden yararlanıldığı öğrenildi.
ESKİŞEHİR’DE 13 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Eskişehir’de, Taksim Gezi Parkı olaylarını protesto etmek için Yenibağlar Mahallesi Üniversite Caddesi’nin bir bölümünü trafiğe kapatan gruba, polis müdahale ederek, 13 kişiyi gözaltına aldı. Bazı eylemciler ara sokaklara kaçtı. Eylemcilerin kaldırım taşlarını sökerek oluşturdukları barikat belediye ekiplerince kaldırıldı.
91 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
Geçtiğimiz günlerde gözaltına alınanlardan 91’i emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na getirildi. 84 şüpheli savcılık sorgularının ardından serbest bırakılırken, 7 şüpheli ise tutuklanmaları talebiyle mahkemeye gönderildi.
BAKAN GÜLER: 393 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
İçişleri Bakanı Muammer Güler, Gezi Parkı olaylarında gözaltına alınan kişilerle ilgili soru üzerine, “Gözaltına alınan 393 kişi var. Bunların ifadeleri alınıyor. Sorguları sürüyor. Süratle tamamlanmaya çalışılıyor. Özellikle İstanbul’da gözaltılar var. Onlarla ilgili işlemleri süratle arkadaşlarımız yapıyor” dedi. Gözaltındaki beyaz önlüklü kişilere ilişkin soruyu da cevaplayan Güler, “Doktorlarla ilgili konuyu da Sağlık Bakanımız ifade etti. İçlerinde doktorluk mesleğinden olmayan insanlar var. Tıp öğrencilerinin doktorluk statüsü yok. Revir açmanın özel bir izni var. Bir diğer konu, muayene yapan doktor mutlaka bunu adli mercilere, resmi mercilere bildirmek durumunda. Bütün bunların bir de tabii Sağlık Bakanlığı açısından görev başında olup olmama ayrıntısı var. Sağlık Bakanlığımız bunu değerlendirecektir” şeklinde konuştu.

Yorumlara Git

Avrupa heveslilerine gelsin! Türkiye’de tedavi olan gurbetçi şaşkına döndü

Avrupa Birliği’nin adaleti böyle olur! El koyduğu paranın faiziyle yardım

Kredi kartı borcu olanlar dikkat! Yeni düzenleme geliyor

Sırtüstü yatmanın zararına inanamayacaksınız!

Narin’in arkadaşları susturuldu mu? Bakanlık köye özel ekip gönderdi