AKİT MENÜ

Yaşam

Muhallebili Kadayıf nasıl yapılır?

Muhallebili kadayıf nasıl yapılır? İşte cevabı...

Muhallebili kadayıf tatlısının püf noktası yeneceği gün yapılması. Aynı gün yaparsanız kadayıf kıtır kıtır, ertesi gün yaparsanız yumuşak olur.

Malzemeler:

    300gr kadayıf
    6 yemek kaşığı toz şeker
    5 yemek kaşığı tereyağı
    1,5 su bardağı doğranmış ceviz

Hazırlanması:

    Kadayıfı 1-2 saat öncesinden derin dondurucuya koyun. Dondurucudan alıp kolayca kırarak tencereye koyun.
    İçine yağı, şekeri lave edip orta harlı ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Pembe hale gelince cevizi ekleyin. Ateşten alıp soğutun.

Muhallebi Malzemeleri:

    1kg süt
    4 yemek kaşığı un
    2 yemek kaşığı mısır nişastası
    2 türk kahvesi fincanı toz şeker
    1 yumurta
    1 paket vanilya
    1 küçük paket (süt paketinde) krema

Hazırlanması:

    Krema hariç tüm malzemeyi muhallebi gibi pişirip soğutun. Soğuduktan sonra içine kremayı ekleyip mikserle karıştırın.
    Kadayıfın yarısını büyük dikdörtgen borcama serin. Üzerine muhallebiyi yayın. Kalan kadayıfı da serin.

Yorumlara Git

Mehmet Akif Ersoy’dan geri adım! Sözlerinin maksadını aştığını söyledi

Galatasaray'dan Salah için dev teklif!

Bolivya’da şok gelişme! Eski devlet başkanı cezaevine gönderildi

TBMM'den geçti: Opera ve baleye yıllık 5 milyar TL bütçe!

İsrail’de tartışmalı yapı gündemde! Gizli birimin yıllardır devrede olduğu iddia edildi