AKİT MENÜ

Gündem

Ankara’da Gezi faturası ağır

Gezi Parkı eylemlerinin yoğun olduğu illerden Ankara’da maddi zarar 17 milyon lirayı aştı

2013-06-18 20:36:31

ANKARA
Taksim Gezi Parkı odaklı gelişmeleri protesto etmek için Ankara’da düzenlenen eylemlerin Büyükşehir Belediyesine maliyeti ağır oldu. İki haftadır süren Gezi Parkı eylemlerinin zararı 17 milyon lira civarında.
Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden edinilen bilgiye göre, EGO Genel Müdürlüğü’ne ait bazı otobüsler, içerisinde yolcu taşırken taş atılarak saldırıya uğradı. Saldırıya uğrayan 24 otobüsten 18’i kullanılamaz hale gelirken, 6 tanesi de bakıma alınacak.
Bir otobüsün maliyetinin 750 bin lira olduğuna dikkati çeken yetkililer, polisin eylemlerdeki sorumlu kişileri tespit ettikten sonra belediyenin de bu kişilere suç duyurusunda bulunacağını vurguladı.
Ankara’daki kamu malı zararının 17 milyar lira civarında olduğunu belirten yetkililer, zarar tespitlerinin devam ettiğini aktardı.
Eylemde zarar gören araçlarda, koltukları, elektronik aksamının, direksiyon ve motor bölümlerinin tahrip edildiği, camlarının kırılıp, kapılarının söküldüğü görüldü. Otobüsler üzerine boya ile yazılan marjinal gruplara ait sloganlar da dikkati çekti.
Belediye yetkilileri, Kızılay civarında vatandaşlara meyve suyu dağıtım yapan 6 aracın da yakıldığını belirterek, olaylar sırasında trafik ışıkları, kaldırımlar ve tabelaların da büyük zarar gördüğünü, toplam zararın 17 milyon lira civarında olduğunu kaydetti.  
381 YARALANMA OLAYI VAR
Ankara Valiliği, “Kentte, illegal örgütlerce sürdürülmek istenen şiddete dayalı kanunsuz eylemler sonucunda 133’ü polis memuru olmak üzere  toplam 381 kişi yaralanmış, yoğun bakımda bulunan 1 vatandaşımız ise maalesef hayatını kaybetmiştir. Halen 4 vatandaşımızın tedavileri ise sürdürülmektedir” açıklamasında bulundu. Açıklamada, şiddete dayalı eylemler sonucunda 132 resmi ve özel işyeri, 71 banka binası ve ATM cihazı, 74 sivil ve polis otosu, 30 toplu taşım ve Belso aracı, 4 itfaiye, 231 sinyalizasyon-aydınlatma ve trafik sistemi, 117 reklam panosu ve otobüs durakları ile 75 noktada 193 Mobese kamerasının yakılması, kırılması ve yıkılması suretiyle hasar oluştuğu belirtildi.
Sarısülük’ün ailesinden dilekçe
Bu Arada; Ankara’daki Gezi Parkı eyleminde yaralandıktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Ethem Sarısülük’ün ailesi, soruşturmayı yürüten savcılığa, Sarısülük’ü öldürdüğü iddia edilen polis memurunun tutuklanması talebiyle dilekçe verdi.
Gezi Parkı’nda yenileme çalışmaları sürüyor
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin Gezi Parkı’nı yenileme çalışmaları devam ediyor. Önceki gün Gezi Parkı’nda gerçekleştirilen ağaçlandırma ve çiçeklendirme çalışmaları bugün de devam etti. Parkın girişine, “Gezi Parkı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenmektedir” yazısı asıldı. Bu arada eylemler nedeniyle binaları zarar gören Talimhane’deki bazı bankaların şubelerinde kırılan camlar değiştirildi, kepenk taktırıldı. Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesi kapsamında biriken harfiyat da kamyonetlerle taşındı. Öte yandan gece saatlerinde Taksim Meydanı’na gelen bazı kişiler hareketsiz durarak protestoda bulundu. Polisin uyarılarına rağmen eylemlerini sürdüren bu kişiler gözaltına alındı. Sabah saatlerinde de bazı kişilerin metro çıkışında aynı şekilde beklediği görüldü.

Yorumlara Git

Avrupa heveslilerine gelsin! Türkiye’de tedavi olan gurbetçi şaşkına döndü

Avrupa Birliği’nin adaleti böyle olur! El koyduğu paranın faiziyle yardım

Kredi kartı borcu olanlar dikkat! Yeni düzenleme geliyor

Sırtüstü yatmanın zararına inanamayacaksınız!

Narin’in arkadaşları susturuldu mu? Bakanlık köye özel ekip gönderdi